Σχετικά με εμάς

 

Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Α
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
E-mail: chronika@otenet.gr,
Τηλέφωνο: 24620 87772, Φαξ: 24620 87773
6978801227
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 ΓΡΕΒΕΝΑ 51100
ΕΚΔΟΤΡΙΑ: Θεολογία Δ. Τσουκαλά

Η εφημερίδα κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή

——–

ΕΝ ΑΡΧΗ

Ξεκινώντας μια εβδομαδιαία εφημερίδα, ή καλύτερα πραγματοποιώντας ένα έντυπο όνειρο, τι λόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν;
Οι λέξεις δεν μπορούν να χωρέσουν ούτε τις πολύμηνες αγωνίες, τις προσπάθειες, τα σχέδια ούτε την ευθύνη που νιώθουν τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν να υπηρετήσουν στο “πυροβολικό της σκέψης την τυπογραφία”, την έκδοση μιας εφημερίδας.
Και ούτε μας ταιριάζουν βαριά λόγια όπως Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ) Δεν πιστεύουμε στις μάζες, αλλά στα πρόσωπα, το καθένα με την δικιά του πολύτιμη ταυτότητα.
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας.
Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.
Απλά, λοιπόν, λέμε γιατί θ’ αγωνιστούμε μέσα από αυτές τις σελίδες:
– Για ποιότητα και ομορφιά στην καθημερινή μας ζωή.
– Για φρεσκάδα στις απόψεις και νέες προσεγγίσεις σε παλιά προβλήματα
– Για την προβολή κάθε προσωπικής, συλλογικής και θεσμικής προσπάθειας και προσφοράς που αναβαθμίζει τον τόπο.
– Για τον πολιτισμό- που όπως μας έχουν μάθει μεγάλοι δάσκαλοι – είναι πρώτα απ’ όλα ο τρόπος που ιεραρχείς τις ανάγκες σου, τις προτεραιότητες σου.
– Για να παλέψουμε για όλα τούτα θέλουμε την συμμετοχή όλων. Τα ΧΡΟΝΙΚΑ θέλουν να κάνουν αυτό ακριβώς : να στεγάσουν όλες τις απόψεις, τις προτάσεις, τις ιδέες των ανθρώπων για να προχωρήσουν δημιουργικά τα Γρεβενά και η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας . Μικρός ο τόπος και δεν χωρά άγονες αντιπαλότητες, μικρότητες και έχθρες.
Αυτή η εφημερίδα με την βοήθεια σας θέλει να είναι μια σύναξη ανθρώπων που με λόγο και πράξη θα παλέψουν για να ομορφύνουν την ζωή μας.

Αντώνης Ν. Παπαβασιλείου
(Το άρθρο ΕΝ ΑΡΧΗ δημοσιεύτηκε στο πρώτο φύλλο των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2002)