13.6 C
Grevená
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

EΡΑΜΑΙ ΜΕΓΑ (ξανά και οπωσδήποτε)

0
Το μικρό δαχτυλιδάκι από το Καστρί Γρεβενών έκανε πάλι (και μπράβο του) το ντεμπούτο το.
Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» φιλοξενούμενος ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Θεόδωρος Παπακώστας, Archaeostoryteller. Πρόσφατα είχαμε και παρουσίαση του βιβλίου του στα Γρεβενά.
Ρωτάει ο Γρηγόρης που μπορούμε να δούμε το δαχτυλίδι; Και ελπίζουμε εμείς πως σύντομα στα Γρεβενά θα έχουμε μια απάντηση. ‘Η σε μια έκθεση με μόνο αντικείμενο αυτό το εκπληκτικό εύρημα ή σε ένα (ακόμα καλύτερα!) μονοθεματικό μουσείο.
Το ξαναλέμε (και δεν θα βαριόμαστε να το λέμε:
“όλοι μας να καταλάβουμε (και μάλιστα οι φίλοι που διοικούν ή θα διοικήσουν) πως ο πολιτισμός δεν είναι κάποια «κουλτουριάρικη πολυτέλεια» για τα Γρεβενά. Είναι ο κύριος άξονας δημιουργίας που έχει, μα την αλήθεια την έχει, την δυνατότητα να ξελασπώσει ο τόπος από την δημογραφική ή όποια άλλη δοκιμασία. Να λάμψει η ιστορία μας, οι άνθρωποι μας, ο πλούτος των Γρεβενών μέσα από εκδόσεις, επισκέψιμες συλλογές και μουσεία, φρέσκες και τολμηρές δράσεις που και θα φέρουν και θα κρατήσουν κόσμο εδώ” .
*
(Παρακάτω το δημοσίευμα μας μετά την παρουσίαση του βιβλίου στις 26 Ιανουαρίου, εδώ στα Γρεβενά:
Αστράφτει στο κινητό, δις, το alert του καιρού. Εμείς αποφασισμένοι, έβρεχε ολίγον, πήγαμε στο Πρώτο Δημοτικό, το ιστορικό της πόλης μας κτίριο (άσε που σύσσωμη η λεγεώνα των απογόνων πέρασε από εκεί).
Εκεί λοιπόν απολαύσαμε για μια ώρα (θέλαμε περισσότερο!) τον Θεόδωρο Παπακώστα, τον μεσιέ Archaeostoryteller. Και είναι αυτό ακριβώς, ένας εξαιρετικός αφηγητής. Πιάνει τα σημεία στίξης της ιστορίας, της αρχαιολογίας, τις μικρές στιγμές, αυτά που είναι ανάμεσα στις αράδες και τα δείχνει στην δικιά μας διάσταση, την ανθρώπινη. Και είτε είναι η ιστορία από τον Ραμνούντα, ή ο βοσκός και η μοναξιά του στην “άκρη του κόσμου”, είτε οι τοιχογραφίες σε δωμάτιο στο Ακρωτήρι -όλα παίρνουν χρώμα, νόημα, τα αγγίζεις, σε αφορούν.
Είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο του. Χθες, κουβεντιάζοντας με τον Διογένη, τον μικρότερο γιο, ξεκίνησα και το “Αρχαιολογία αγάπη μου… “. Και…
ΥΓ… και τελειώνει με μια μικρή ιστορία, με μεγάλη αξία για μένα (αφήστε με να είμαι οικουμενικά τοπικιστής). Για το δαχτυλίδι από το Καστρί Πολυνερίου, νομού Γρεβενών παρακαλώ, με την επιγραφή ΕΡΑΜΑΙ ΜΕΓΑ. Αγαπώ πολύ.
Εγώ φταίω που το ονειρεύομαι σήμα και λογότυπο του τόπου μου, των Γρεβενών;
Το ονειρεύομαι σε κεντρική θέση, δίπλα στην Ηρακλιώτισσα, σε μουσείο εδώ στα Γρεβενά.
Γιατί;
Για ένα παραπάνω χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μας).
***
Αντώνης Ν. Παπαβασιλείου

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΔΕΣΚΑΤΗΣ « ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ»

0
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΔΕΣΚΑΤΗΣ « ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

« ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ»

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Δημήτριος Κόττας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την

παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού των πολιούχων της πόλεως της Δεσκάτης,

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και

την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στην πόλη μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση από το μεσημέρι της 20ης Μαΐου μέχρι και τη

δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Ώρα 19:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου &

Ελένης.

Ώρα 19:45: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στους

δρόμους της Δεσκάτης με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής

και συνοδεία του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Γρεβενών «Ο Ορφεύς».

Μετά το τέλος της λιτάνευσης της Εικόνας θα τελεσθεί η ακολουθία της

αρτοκλασίας.

Η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 19:30 ώρα.

Σρίτη 21 Μαΐου 2024

Ώρα 07:30: Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Πολιούχων

μας, Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης παριστατούντος του

Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. κ. Χαρίτων και του

Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. κ. Δαβίδ.

Η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την

09:00 ώρα.

Ώρα 12:00 π.μ: Παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Δεσκάτης στην κεντρική πλατεία.

Σο Πρόγραμμα αυτό ενέχει θέση επίσημης πρόσκλησης .

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024 – RUN DESKATI

0
Σε δύο μέρες πραγματοποιείται στη Δεσκάτη, ενόψει του εορτασμού των Κωνσταντινείων 2024, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το RUN DESKATI. Μια αθλητική συνάντηση, η οποία διοργανώνεται όλα αυτά τα χρόνια από ανθρώπους που με απαράμιλλο πάθος, αγάπη και ενθουσιασμό εργάζονται αφιλοκερδώς για την επίτευξή της, πιστεύοντας στην ανυπέρβλητη αξία του αθλητισμού και του αθλητικού ιδεώδες.
Φυσικά για να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση, χρειαζόμαστε τη δική σας Συμμετοχή! Ελάτε όλοι μαζί για να μεταφέρουμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει!
Όπως έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα: «Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει. Έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο με έναν τρόπο που ελάχιστα άλλα πράγματα μπορούν. Μιλάει στους νέους σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα».
Η ώρα εκκίνησης πλησιάζει! Σας περιμένουμε!
Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://event.athletopia.com/konstantineia2024
σήμερα έως τις 12:00 το βράδυ και με φυσική παρουσία μέχρι και 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στο γραφείο που έχει διατεθεί στο Γυμναστικό Σύλλογο Δεσκάτης (δίπλα από την κάβα του Παπαχρήστου ) τις εξής μέρες και ώρες:
Παρασκευή: 17:30-19:30,
Σάββατο: 10:00 π.μ – 18:30,
Κυριακή: 8:00 π.μ.- 11:30 π.μ.
Τις ίδιες μέρες και ώρες μπορείτε να παραλάβετε και τον αθλητικό ιματισμό (τσάντα, μπλουζάκι, νούμερο).
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ενημέρωση του Δήμου Γρεβενών σχετικά με το θέμα του προϋπολογισμού.

0

 

Η Δημοτική Αρχή, σε σχέση με όσα λέγονται ή δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου Γρεβενών, τονίζει ότι οι απαιτούμενες διευκρινήσεις  θα δοθούν σύντομα σε νέα  ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό.

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Εκρήξεις ομορφιάς: Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων

0

Όταν υπάρχει κέφι, φαντασία, αγάπη (για το βιβλίο!) πολλά μπορούν να γίνουν.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

Η μεγάλη γιορτή των μικρών βιβλιοπωλείων επιστρέφει στις 27 Μαΐου – 1 Ιουνίου!

 

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, 122 αγαπημένα μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα υποδέχονται τους φίλους και τις φίλες του βιβλίου, με πολλές εκδηλώσεις και μια ξεχωριστή θεματική!

 

Η θεματική: Το ΣΥΝ!

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια δράση που βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης πολλών μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της ανάγνωσης στις τοπικές μας κοινότητες.

 

Έτσι, φέτος τα μικρά βιβλιοπωλεία θα αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις τους τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Μας καλούν να ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συμβίωσης, της συμπερίληψης, της συλλογικότητας αλλά και της συναίνεσης. Να πειραματιστούμε με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, με τη συγγραφή και πολλά ακόμη!

 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για παιδιά!

Οι μικροί αναγνώστες και οι μικρές αναγνώστριες θα ανακαλύψουν τη δύναμη του “ΣΥΝ” μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια, μουσική και αφηγήσεις παραμυθιών!

Βιβλιοπώλης & Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα!

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται “Βιβλιοπώλες & Βιβλιοπώλισσες για μια μέρα” στα μικρά βιβλιοπωλεία! Συναντούν βιβλιόφιλους και βιβλιόφιλες, προτείνουν αγαπημένα βιβλία και υπογράφουν τα δικά τους!

Πότε και πού θα γίνουν όλα αυτά;

Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στα βιβλιοπωλεία του ΧΑΡΤΗ της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων!

 

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πληροφορίες:

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων και αναζητήστε τη δράση στο facebook και το instagram.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΔΙΟΠΤΡΑ, ΚΕΛΕΥΘΟΣ, KEY BOOKS, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΙΝΩΑΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ΑΙΟΛΟΣ, ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, CARNIVORA, ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΑΡΤΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΝΗΣΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, PETITES MAISONS, ΠΟΛΙΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Book Press, Κόκκινη Αλεπού, ο αναγνώστης

 

Μεταγωνιστικό Δελτίο Grevena City Run

0

Το 1ο Grevena City Run πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες!

Οι Δρομείς Υγείας Γρεβενών, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ο Δήμος Γρεβενών και η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία Γρεβενών απέδειξαν έμπρακτα πως η συνεργασία μπορεί να αποφέρει σπουδαίους καρπούς!

Η πόλη γέμισε με αθλητές όλων των ηλικιών καθώς και τους συνοδούς τους! Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 4 αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν πάνω από 400 αθλητές από Γρεβενά, Δεσκάτη, Κοζάνη, Σιάτιστα, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Φλώρινα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Άρτα, Θεσσαλονίκη κ.α. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

  • αγώνας δρόμου 1000 μ. για παιδιά,
  • αγώνας δρόμου 10 χλμ.
  • αγώνας και 5 χλμ. για δρομείς, και
  • αγώνας δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ. για περιπατητές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μικρότερος αθλητής ήταν 4 ετών και ο μεγαλύτερος 77 ετών!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Πέρα από τον αγωνιστικό της χαρακτήρα, η διοργάνωση αποτέλεσε σπουδαία αφορμή για όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη, ανακαλύπτοντας γωνιές που στην πλειοψηφία μας ούτε οι Γρεβενιώτες δεν γνωρίζουμε, προσέφερε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τοποθετώντας στο επίκεντρο το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Όσοι συμμετείχαν έζησαν μια ξεχωριστή δρομική περιπέτεια!

Ομαδικές συμμετοχές που ξεχώρισαν είχαμε από: τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζεύς, ΣΔΥ Κοζάνης, ΣΔΥ Άρτας, ΣΔ Ιωαννίνων, γυμναστήριο Home Place, Boxing team Ελιμειώτης, και Paok academy.

Πέρα όμως από τους βασικούς διοργανωτές, το 1ο Grevena City Run δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί μας, στους οποίους οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε για την ευγενική τους χορηγία την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τον Δήμο Γρεβενών, την Διεύθυνση Ελληνική Αστυνομίας και την Τροχαία Γρεβενών και τις επιχειρήσεις:

Οπτικά Παρασκευαΐδου, Ι. ΚΤΕΟ Γρεβενών, μπουγάτσα Αχιλλέας, τυροκομικά Σιαφαρίκας, Red Riders Σιαφαρίκας, κοσμηματοπωλείο Παρασκευαΐδη, καφέ BRUNO, Φρούτα-λαχανικά Δημήτριος Μπαρμπαγιάννης, Όσπρια Χασίων, Bicycle Workshop Παυλίδης, Μίni Market Μπόλλος, Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Γρεβενών, Τράπεζα Γεύσεων, ζαχαροπλαστείο Zoomserie, Station Streetwear, σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Γλυκός Βασίλης, Ξηροί Καρποί Ζαμανάκος, Droudakis Accessories, Άνθος -–Τσάι του Βουνού, τυπογραφείο Χρήστος Τσαρσιώτης, Οικοδομικά Υλικά Αφοί Λιόλιου, Οικόκηπος – Γιάννης ΓΙάτσιος.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σύλλογο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης «Ελπίδα», την Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών, το ΕΚΑΒ Γρεβενών, τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών, την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, τον Αθλητικό Σύλλογο Ερμής Γρεβενών, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βατολάκκου, τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών και την ομάδα του Topos Festival.

Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που στήριξαν την προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή και κάλυψαν την εκδήλωση, απαθανατίζοντας τις υπέροχες στιγμές που διαδραματίστηκαν στην πόλη μας! Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας: Αετός Blog, GrevenaPress, Greveniotis, GrevenaMedia, Vatolakkiotis, e-Grevena.com Portal, 93.3 Star Fm και Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας / mygrevena.gr.

Για το τέλος, φυλάξαμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές, που μας υποστήριξαν είτε κατά την προετοιμασία του αγώνα είτε κατά τη διεξαγωγή του είτε τέλος, μετά τη λήξη του για το μάζεμα του εξοπλισμού. Χωρίς τους εθελοντές δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κανένας αγώνας! Για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά τους:

Βαλάντη Στάμο, Πέτρο Σκέμπι, Γεώργιο Δημητριάδη (Βατόλακκο), Λίτσα Μήττα, Βασιλική Ευταξία, Αρετή Τσεντόγλου, Ανδριάννα Δρουδάκη, Αποστόλη Καραμέτριο, Δέσποινα Ευαγγελοπούλου, Μαργαρίτα Κουκούλα, Σταυρούλα Κουκούλα, Χαρά Καραλιόλιου, Ελευθερία Σλίκα, Δήμητρα Σλίκα, Ματθαίο Φωλίνα, Ελισάβετ Φωλίνα, Κώστα Τσέτσιλα, Ιωάννα Πέτρου, Κατερίνα Προκόβα, Φωτεινή Λάζου, Γιάννη Γρίδα, Παναγιώτη Τσίπη, Θεόδωρο Καραγεώργο, Βασιλική Καραγεώργου, Αναστασία Κωτίδου, Λόλα Μίχου, Παρασκευή Τζιούφα, Όλγα Τσιφοπούλου, Τασούλα Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Παπαϊωάννου, Νίκο (Μανιταροπερίπτερο) και τους εραστέχνες φωτογράφους Γρεβενών Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο, Χρήστο Δημάδη, Αντώνη Σβολιαντόπουλο, Γιάννη Ψάρια, Γεωργία Τσεπίδου, Έφη Χατζηπαυλίδη, Αποστολία Εμπρικίδου και τον γιατρό του αγώνα Εμπρικίδη Θεοδόση.

Κλείνοντας, κρατάμε μερικές από τις κουβέντες που ακούσαμε από μικρούς:

«Πέρασα τέλεια!»

«Ήταν η καλύτερη Κυριακή!»

και από μεγάλους:

«Ήταν ένα πολύ απαιτητικό 10άρι.»

 «Περπάτησα για πρώτη φορά και μου άρεσε τόσο πολύ! Περιμένω την επόμενη ευκαιρία!»

«Ήταν ο πρώτος μου αγώνας! Δήλωση ήδη συμμετοχή σε άλλο…»

«Σας ευχαριστούμε που περάσατε τον αγώνα από τη γειτονιά μας!»

Εμείς σας ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι αγκαλιάσατε το 1ο Grevena City Run είτε συμμετέχοντας είτε εμψυχώνοντας τους δρομείς με το ζεστό σας χειροκρότημα!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Kastraki Trail στις 6 Οκτωβρίου 2024!    

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Γρεβενών

Τραπέζας Δημήτρης

Ζαψαλής Δημήτρης

Δρουδάκης Αλέξανδρος

Δημητριάδης Γιώργος

Παπανίκος Δημήτρης

Λάλλος Παναγιώτης

Καψή Μάνια

Δήμος Γρεβενών: Πρόσκληση σε σύσκεψη εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών

0

Δήμος Γρεβενών:  Πρόσκληση  σε  κοινή σύσκεψη για την προεκλογική προβολή συνδυασμών κομμάτων/ συνασπισμών κομμάτων και υποψηφίων, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024”.

 

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης προσκαλεί τους εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων ή των Συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που συμμετέχουν στις Εκλογές για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024”, σε κοινή διακομματική σύσκεψη την ΔΕΥΤΕΡΑ  20-05-2024 και ώρα 11: 00 μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών, για τον καθορισμό του τρόπου διάθεσης και χρήσης των χώρων που θα διατεθούν από το Δήμο Γρεβενών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς των

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024 RUN DESKATI

0
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2024 RUN DESKATI

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5/2024

ΧΩΡΟΣ: Δημοτικό Στάδιο Δεσκάτης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Γνωριμία με τα αγωνίσματα του Στίβου

ΩΡΑ: 11:00 π.μ

Διακεκριμένοι προπονητές – φυσιοθεραπευτές και αθλητές θα δείξουν πως γίνονται τα αθλήματα του στίβου σε μαθητές –τριες των σχολείων.

 

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  “ΝΙΚΟΣ Ι. ΜΙΓΚΟΣ”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Επιστημονική Ημερίδα

ΩΡΑ: 18:30 μ.μ

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Κυριαζίδης Κ. (Οικονομολόγος, Συνταξιούχος  τραπεζικός υπάλληλος)

Ο πόντος και η γενοκτονία των Ελλήνων στον μικρασιατικό πόντο

Κορέλα Α. (Δασκάλα – Προϊσταμένη ΚΕΔΑΣΥ Γρεβενών)

Φέρνοντας την άθληση στα άτομα με αναπηρία

Λαγιόκαπας Κ. (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Προπονητής Στίβου Γ.Σ. Δεσκάτης )

Άσκηση και ποιότητα ζωής

Ζαλαγκίτης  Κ. (Παλιός πρωταθλητής στο άλμα εις τριπλούν)

Η ζωή ενός πρωταθλητή.

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

 

ΩΡΑ                                      ΑΓΩΝΑΣ

 

09:30 21χλμ.(ημιμαραθώνιος) Ορεινού δρόμου Α-Γ &

Ανεξαρτήτων Δρομέων

 

10:00 10χλμ. Αγώνας Δρόμου

 

11:00 800μ. Ειδικός Αγώνας Δρόμου

 

11:15 1000μ. Αγώνας Δρόμου Δημοτικών Σχολείων

 

11:30 5χλμ. Αγώνας Δρόμου

 

12:00 2,5χλμ. Δυναμικό Βάδισμα

Κινηματογράφος

0

“Σπάζοντας τα ταμπού”

0

“Σπάζοντας τα ταμπού”, είναι το θέμα που επέλεξε να μιλήσει ο διακεκριμένος π. Γεώργιος Χριστοδούλου, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Νέου Ψυχικού & συγγραφέας παιδικών βιβλίων για την τελευταία συνάντηση στην Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ι.Μ. Γρεβενών. Έτσι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως κλείνει η φετινή εποικοδομητική χρονιά που επιφύλασσε πολλές όμορφες στιγμές και ουσιαστικούς διαλόγους που μας βοήθησαν στις σχέσεις της καθημερινότητάς μας.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για τη συντήρηση του πολιτιστικού κέντρου Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης

0

Την Προγραμματική Σύμβαση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ» προϋπολογισμού 165.000,00€ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Δήμο Κοζάνης και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (έδρας)/ Π.Δ.Μ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά σε οικοδομικές εργασίες με σκοπό την συντήρηση – επισκευή του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Εύξεινου Λέσχης Κοζάνης, επί της οδού Φιλίππου Β, οι οποίες αφορούν παρεμβάσεις στη στέγη, στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του, που κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση και την ορθή λειτουργία της Ευξείνου Λέσχης, καθώς και για την προστασία του κτιρίου από περαιτέρω βλάβες.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΑΠ 2017 – 2021  σύμφωνα με  απόφαση της Επιτροπή Ένταξης Έργων στο Ε.Α.Π. του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον  άξονας 5: «Στήριξη και Ανάδειξη του Πολιτισμού και του Τουρισμού», Μέτρο 5.1: «Ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος».

 

 

Ο Καιρός

Grevená
overcast clouds
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
77 %
0.7kmh
98 %
Σα
25 °
Κυ
25 °
Δε
24 °
Τρ
25 °
Τε
26 °