15.6 C
Grevená
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

O Δήμος Γρεβενών και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν στο Πανγρεβενιώτικο Συλλαλητήριο

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Γρεβενών και το Δημοτικό Συμβούλιο για το Πανγρεβενιώτικο Συλλαλητήριο

 Ο Δήμος Γρεβενών και το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμα συμμετέχουν στο Πανγρεβενιώτικο Συλλαλητήριο σωματείων, συλλόγων και φορέων του τόπου μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού για το φλέγον θέμα της θέρμανσης, καλώντας όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες να δώσουν το δυναμικό τους παρών.

Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, την ώρα της κινητοποίησης, οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας από τις 12:30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Γραφείο Τύπου  Δημάρχου Γρεβενών

****

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην κινητοποίηση της 15ης    Νοεμβρίου 2023 για τη Θέρμανση.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, αποφάσισε  τη συμμετοχή των μελλών του στην κινητοποίηση που διοργανώνουν φορείς και σωματεία των Γρεβενών για το τεράστιο θέμα της Θέρμανσης, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:00  στην κεντρική πλατεία της πόλης των Γρεβενών, με ΑΝΟΙΧΤΗ όμως την τοπική ΑΓΟΡΑ.

Ο Νομός Γρεβενών τα τελευταία χρόνια βρίσκετε αντιμέτωπος με εξελίξεις που οδηγούν σε ένα μέλλον αβέβαιο με δυσχερείς συνέπειες.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με την πανδημία, δημιούργησε σωρεία προβλημάτων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά του Νομού μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη δραματική αύξηση της ανεργίας η οποία οδήγησε δυστυχώς στη μετανάστευση σε εσωτερικό και εξωτερικό μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας ανεξαρτήτου ηλικίας, στο  κλείσιμο επιχειρήσεων και στην αύξηση της υπογεννητικότητας στο Νομό μας.

Όλα τα παραπάνω καταγράφηκαν στην απογραφή του 2021. Είμαστε ο μόνος Νομός στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ άγγιξε το 16,1%.   Αυτή η «πρωτιά» δεν μας χαροποιεί.

Στα παραπάνω προβλήματα έρχεται να προστεθεί, όπως κάθε χρόνο και το μεγάλο πρόβλημα της Θέρμανσης.

Ζούμε σε έναν Νομό όπου ο χειμώνας διαρκεί περίπου επτά μήνες (7)  με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που πολλές φορές φτάνουν τους -20 βαθμούς κελσίου και συνεπώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερο χρόνο χρήσης θερμικής ενέργειας για να ζεσταθούμε.

Δεν είμαστε στην προνομιούχα θέση της τηλεθέρμανσης  ή  του φυσικού αερίου όπως άλλες περιοχές.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ με τις φοβερές αυξήσεις, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς και των ξύλων καθιστούν τη θέρμανση στα καταστήματά μας, αλλά και στα νοικοκυριά άπιαστο όνειρο.

Λέμε ΌΧΙ σε καταστήματα  και σπίτια, ιδιαίτερα στα χωριά μας όπου ζουν κυρίως άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, χωρίς Θέρμανση.

 Θέλουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές και ζεστές.

Θέλουμε τα σπίτια μας ζεστά. Ζητάμε το αυτονόητο για την καθημερινότητά μας.

Η Θέρμανση δεν είναι πολυτέλεια.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας να δηλώσουν δυναμικό παρών….

Όλοι Μαζί μπορούμε για το καλύτερο…..

Με Εκτίμηση

 το  Δ.Σ Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών                                         

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις