20.6 C
Grevená
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Μηνύματα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μήνυμα Βουλευτή Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιου
Στις μαθήτριες και στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία. Με πίστη στις δυνατότητές τους και αυτοπεποίθηση, να διεκδικήσουν το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα και ν’ ανταμειφθούν έτσι οι κόποι και οι αγωνίες τους. Όμως ταυτόχρονα να διαφυλάξουν την υγεία τους και τον ψυχισμό τους, γιατί μπορεί οι εξετάσεις αυτές να είναι ένας κομβικός σταθμός στην πορεία της ζωή τους, σίγουρα όμως δεν είναι ο μοναδικός. Καλή δύναμη και στις οικογένειες που ακούραστα υποστηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς για το σημαντικότατο τους έργο.
***
Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών: Καλή Επιτυχία στους εξεταζόμενους στις Πανελλήνιες εξετάσεις!
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, εύχεται Καλή Επιτυχία σε όλες τις εξεταζόμενες και όλους τους εξεταζόμενους των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων:
«Ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αυτός της προετοιμασίας σας, φτάνει στο τέλος του.
Μπροστά σας ανοίγεται ένα μέλλον γεμάτο προοπτική και δυνατότητες.
Παραμείνετε προσηλωμένες και προσηλωμένοι στους στόχους σας κατά τη διαδικασία των εξετάσεων, και είμαι βέβαιος πως ο αγώνας και οι κόποιόλων θα ανταμειφθούν ανάλογα!
Καλή σας Επιτυχία!»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
***
Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για Πανελλαδικές
 «Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ευελπιστώντας στην εκπλήρωση των ονείρων τους και την ευόδωση των προσπαθειών τους και έχοντας πάντοτε μαζί τους τα ελπιδοφόρα συναισθήματα της αυτοπεποίθησης και της αισιοδοξίας που διακρίνουν την νεολαία μας».
 Γιώργος Δασταμάνης
Δήμαρχος Γρεβενών

***

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023.
Ξεκινούν από σήμερα 1 Ιουνίου οι Πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ.
Ανάμεσά τους φυσικά και των μαθητών του Δήμου μας: του ΓΕΛ Δεσκάτης, του ΕΠΑΛ Δεσκάτης και του ΓΕΛ Καρπερού.
Ευχόμαστε ολόψυχα στα παιδιά μας καλή επιτυχία, δύναμη και αισιοδοξία, έτσι ώστε να ανταμειφθούν οι προσπάθειές τους.
Ευχόμαστε επίσης στους γονείς των παιδιών ηρεμία και υπομονή όλο αυτό το χρονικό διάστημα της διάρκειας των εξετάσεων, έτσι ώστε να βοηθήσουν περισσότερο τα παιδιά, καθώς και στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο έργο τους.
Δημήτριος Κορδίλας
Δήμαρχος Δεσκάτης
***
Ευχόμαστε καλή δύναμη στις μαθήτριες και στους μαθητές που από σήμερα ρίχνονται στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μάχη σημαντική, όχι όμως και η μοναδική στο μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι τους στη ζωή και στα όνειρά τους.
Είμαστε δίπλα τους στον δρόμο της προκοπής και της προόδου με εφόδιο τη γνώση.
Στα πρόσωπα των παιδιών μας, άλλωστε, βλέπουμε όλοι το καλύτερο αύριο της Ελλάδας που αξίζουμε και θα έχουμε. Καλή επιτυχία!
Με εκτίμηση 
ΔΕΕΠ ΝΔ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
***

Παίρνοντας αφορμή από την έναρξη των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα θέλαμε να απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές για επιτυχία στη διαδικασία αυτή, που στόχο έχει την εισαγωγή τους στα ανώτατα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να έχουν τα αποτελέσματα που θα ανταμείψουν στο έπακρο τις προσπάθειές τους, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Θα θέλαμε να τους τονίσουμε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν μια σημαντική διαδικασία, αλλά δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία για εξέλιξη που θα έχουν στη ζωή τους. Η πορεία μας στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο πάρα συνεχής προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή τα αποτελέσματα της συμμετοχής σε μια εξεταστική περίοδο τεσσάρων μαθημάτων, κατά την οποία η πίεση και το άγχος περισσεύουν και να μην ξεχνούν πως κατά πως λέει και ο ποιητής, «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα».

Παράλληλα δεν μπορούμε να μην κάνουμε, για άλλη μια φορά, αναφορά στο γεγονός ότι η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., στερεί από δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες   την είσοδό τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί, μέσω της ελλιπούς συμμετοχής στα προγράμματα σπουδών, στην υποβάθμιση της λειτουργίας και στο σταδιακό κλείσιμο των  Περιφερειακών Πανεπιστημίων.  Ειδικότερα σε ότι αφορά τον τόπο μας, 459 θέσεις μείναν κενές στα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα των Γρεβενών για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.    ΓΡΕΒΕΝΩΝ

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις