13.6 C
Grevená
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

“Με τον ποταμό του χρόνου”: στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σπηλαίου Γρεβενών

Υπουργείο Πολιτισμού

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023

 Θεατρική παράσταση και εικαστική έκθεση

Με τον ποταμό του χρόνου

 

Παρασκευή 14 και Σάββατο  15 Ιουλίου 2023

Ώρα έναρξης: 19.30

 Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σπηλαίου Γρεβενών

  Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr

Το πρόγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023» εστιάζει στο μείζον πρόβλημα, για το παρόν και μέλλον του πλανήτη, την κλιματική κρίση και τις συντριπτικές συνέπειές της, όχι μόνο στη ζωή όλων μας, αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα, υλικό και άυλο. Στο παραπάνω πλαίσιο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σας προσκαλεί   στη ξεχωριστή θεατρική παράσταση και εικαστική έκθεση που φέρει τον τίτλο «Με τον ποταμό του χρόνου» την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023, στις 19.30.

Στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σπηλαίου Γρεβενών, η δραστήρια ομάδα  Dulcinea Compania δημιουργεί ένα φανταστικό μουσείο, την εικαστική εγκατάσταση The Museum of Unnatural History, και προσκαλεί παιδικά και εφήβους σε μια διαδραστική θεατρική ξενάγηση γεμάτη μουσική, χιούμορ και εκπλήξεις!

Ζωντανεύοντας το μυθιστόρημα του Σαλμάν Ρουσντί Ο Λούκα και η φωτιά της ζωής, ο Λούκα και τα δύο αγαπημένα του ζώα, ο σκύλος και το αρκούδι, μας συστήνουν τις αναμνήσεις του περιπετειώδους ταξιδιού τους στη φύση, που έχει γίνει αφύσικη εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Ο ήρωάς μας ανακαλύπτει την υπερφυσική του αγωνία για τα ζώα, τα έντομα και τα θαλάσσια πλάσματα, καθώς περιηγείται σε έναν κόσμο όπου όλα αλλοιώνονται, βιομηχανοποιούνται, εκφυλίζονται. Αφορμή για το ταξίδι του: ο μπαμπάς του έχει πέσει σε έναν ύπνο αιώνιο και ο Λούκα θα μπορέσει να τον ξυπνήσει μόνο αν λύσει το μεταφυσικό μυστήριο της ιστορίας του Ανθρώπου και της Φύσης.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμο Γρεβενών και στη Τοπική Κοινότητα Σπηλαίου  για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Συντελεστές

Εικαστική εγκατάσταση, σχεδιασμός χώρου: Γιώργος Γεροντίδης

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Ιακώβου

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος, Stringless, Εύη Καζαντζή

Παίζουν: Γιώργος Γεροντίδης, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Κώστας Χατζηγεωργίου και οι μουσικοί Stringless, Εύη Καζαντζή

Βοηθός σκηνοθέτριας: Στέφανος Καλτζίδης

Φωτογραφίες: Κώστας Χατζηγεωργίου

Βίντεο: Χριστίνα Αντωνίου

To site #potamos_dulcinea σχεδιάστηκε από την DARC AI.

 ΑΜΚΕ: Dulcinea

 

Πληροφορίες

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
  • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
  • Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr
  • Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στα social media:

 Facebook

Instagram

 

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις