20.6 C
Grevená
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Γρεβενών ζητά από την Κυβέρνηση το Δημοτικό Συμβούλιο – Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της 7ης Απριλίου   

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023 παρουσία πολιτών, αιρετών και φορέων, εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο, στεκόμενο αλληλέγγυο στην κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Ιατρών Γρεβενών της 7ης Απριλίου, αποφάσισε ομοφώνως τα εξής:

 «Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απαξιωτική στάση της σημερινής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου αλλά και διαχρονικά όλων των τελευταίων κυβερνήσεων πάνω στο κρίσιμο θέμα της Δημόσιας Υγείας, πόσο μάλλον στη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων όπως αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, το οποίο παραμένει τραγικά υποστελεχωμένο σε απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

 Δυστυχώς, τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται σε πολλές ειδικότητες, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πρώτα στην πλήρη απορρύθμιση και εν συνεχεία στην ολική κατάρρευση του Νοσοκομείου μας, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ήδη ελλειμματική υγειονομική περίθαλψη των δημοτών μας αφού η μετακίνηση ασθενών σε νοσηλευτικά ιδρύματα όμορων ή και πολύ μακρινότερων περιοχών αποτελεί πλέον μια ατέρμονη διαδικασία ζωής και θανάτου.

 Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί επιτελούς πραγματικά δίπλα στα Γρεβενά, σεβόμενη την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια των Γρεβενιωτών, ενισχύοντας άμεσα το Νοσοκομείο της περιοχής μας καθώς και τα Κέντρα Υγείας Γρεβενών και Δεσκάτης με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό που απαιτείται, βελτιώνοντας παράλληλα το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι προκηρύξεις νέων θέσεων να πάψουν πλέον να είναι άγονες.

 Συνεπώς, το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών συμμετέχει σύσσωμο στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απριλίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών, διατρανώνοντας την αγωνία του για την δραματική υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, καλώντας πολίτες και φορείς να δώσουν το παρών».

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Γρεβενών

 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12 μμ

Στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Γρεβενών αποδεικνύει ότι η υγεία και η ζωή η δική μας και των παιδιών μας κινδυνεύουν από την πολιτική που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα και έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πάρει μέτρα που να θωρακίζουν το σύστημα υγεία και να έχει ο λαός και τα παιδιά του πρόσβαση σε νοσοκομεία χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό υποδομές όπως είναι ΜΕΘ παίδων, έφερε πριν λίγο διάστημα ένα νόμο τερατούργημα που στην  ουσία αυτό που θα ισχύει θα είναι, ότι θα έχει πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όποιος έχει τα λεφτά για να πληρώσει την περίθαλψη του καθώς η υγεία είναι ένα εμπόρευμα.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να ζούμε με τον φόβο μήπως αρρωστήσει το παιδί μας και δεν μπορούμε να του δώσουμε την περίθαλψη που χρειάζεται

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τον 21ο αιώνα με την πρόοδο της επιστήμης της γνώσης και της τεχνολογίας να μην έχουμε ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η ΕΙΝΔΥΜ την Παρασκευή 7 Απρίλη στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών.

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Κάλυψη με προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία της ΠΕ Γρεβενών.
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, νέα και περισσότερα οχήματα.
  • Δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
  • Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Γρεβενών, η  υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος υγείας μας αφορά ως εργαζόμενους που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για όλες τις ιατρικές πράξεις στον ιδιωτικό τομέα , ενώ συνεχίζουμε πληρώνουμε πολύ υψηλές εισφορές για περίθαλψη. Αφορά  τη ζωή και την υγεία  των μαθητών μας.

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν οι γιατροί του νοσοκομείου Γρεβενών , στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών  την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι.

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις