19.2 C
Grevená
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ, ΤΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μέσα από πολλές και επίμονες προσπάθειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, φτάσαμε στο ευχάριστο αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν  στις  01-04-2023 τα εγκαίνια του κλιμακίου της Πυροσβεστικής του Δήμου Δεσκάτης, σε ένα όμορφο κτίριο και περιβάλλοντα χώρο.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου και του αρχηγού  του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος Αντιστράτηγου Γεωργίου Πουρναρά.

Η ίδρυση του κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση, αφού καλύπτει τομέα ευθύνης , ο οποίος είναι  απομακρυσμένος από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και αποτελεί το δεύτερο σε πληθυσμό οικιστικό συγκρότημα μετά την πόλη των Γρεβενών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτωνας.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της λειτουργίας του νέου Κλιμακίου και όπως τόνισε: «… το νέο κλιμάκιο εγκαινιάζεται με την πολύτιμη συνδρομή του δήμου και θα αναβαθμίσει σημαντικά την παροχή του Πυροσβεστικού έργου. Θα ενισχύσει τις Υπηρεσιακές δυνατότητες στην περιοχή και θα θωρακίσει την Πολιτική Προστασία έναντι κάθε είδους απειλής. Κύριε Δήμαρχε, η γενναιόδωρη προσφορά σας καταδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον σας  για την ασφάλεια των πολιτών σας και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου της περιοχής σας. Τα ακραία φυσικά φαινόμενα, οι φυσικές καταστροφές και οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης εμφανίζονται με ακόμη πιο έντονο τρόπο στη χώρα μας και η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων καταδεικνύει ότι η συνεργασία όλων των φορέων είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος καλή δύναμη στους πυροσβέστες που θα αναλάβουν το επιχειρησιακό πεδίο του κλιμακίου, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής ότι, «… στο εξής μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς δεδομένου ότι το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη, αρωγός και συμπαραστάτης του, όπου και όποτε απαιτηθεί».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτριος Κορδίλας λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε ότι, η ίδρυση του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής και ευχήθηκε στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους. Ζήτησε την αναβάθμιση του κλιμακίου και ο αρχηγός ήταν θετικός.

Στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Αθανάσιος Φωλίνας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξούς)  Αντιστράτηγος Π.Σ. Δημήτριος Κοντογιάννης, ο Διοικητής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσαλίκης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γρεβενών Πύραρχος Χρήστος Θεοδωρίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντιπύραρχος Λάμπρος Πύργος, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και όμορων δήμων καθώς και πλήθος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις