25.6 C
Grevená
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Από τη Βάλια Κάλντα στο…RIO GREVENEIRO!

Στις 7, 8, 9 Ιουλίου τα Γρεβενά υποδέχονται 120 μουσικούς από 7 μπάντες και 7 πόλεις με φιλοξενητές τους Κριτσάου, τη νεοσύστατη μπάντα κρουστών των Γρεβενών. Διοργανώνουμε το πρώτο φεστιβάλ samba-reggae και κρουστών δρόμου στην Ελλάδα και σας προσκαλούμε!.

Η χαρά μας είναι απερίγραπτη καθώς θα συμμετέχουν σπουδαίες μπάντες, με σπουδαίους μουσικούς και θα προσφέρουνε δυο μοναδικές βραδιές γεμάτες ρυθμό, μουσική και χαρά όπως αυτή που κατάφερνει να μεταδίδει η Βραζιλία σε όλο τον πλανήτη με την μουσική της.

Οι Aidos από το Κιλκίς, οι FASARIOSO από τη Δράμα, οι Batala Atenas από την Αθήνα, Batala Salonica τη Θεσσαλονίκη και οι Batala Creta Ηράκλειο Κρήτης!!!, οι KROTALARTA από την Άρτα και οι Caracatu απο το Βόλο θα συναντηθούν με τους Kritsaou στα Γρεβενά!

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα τιμήσουμε για την προσφορά και το έργο του στη μουσική τον εξαίρετο και διεθνούς φήμης μουσικό-ντράμμερ Κώστα Αναστασιάδη, για την σταδιοδρομία και την τεχνική δεινότητα του οποίου είναι περήφανη όλη η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο! Ο Κώστας Αναστασιάδης στα εκπαιδευτικά πλαίσια του φεστιβάλ θα διδάξει σεμινάριο ρυθμολογίας με τίτλο “Samba-Mama Africa”.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου το Υπαίθριο Θέατρο Καστράκι θα μετατραπεί σε παραλία της Bahia και του Rio Greveneiro καθώς θα επικαλυφθεί η έκταση της ορχήστρας του θεάτρου με άμμο. Στις 21.00 θα παρουσιάσουν ρυθμούς ξεχωριστά κάθε μπάντα σε μια συναυλία σταθμό και θα ακολουθήσει ένα υπέροχο Samba Summer Party όπου η caipirinha (κοκτέϊλ βραζιλιάνικο) θα ρέει άφθονη!!!

Το Σάββατο στις 20.00 όλες οι μπάντες θα συγκεντρωθούν στο Πάρκο των Μανιταριών από όπου θα παρελάσουν έως το κέντρο της πόλης παίζοντας μουσική σε πέντε bloca προβάλλοντας τις ομορφιές των Γρεβενών! Bloco Vasilitsa, Bloco Venetico, Bloco Portitsa, Bloco Orliaka Bloco Valia Calda. Διαλέξτε από τώρα ποιο θέλετε να ακολουθήσετε…..θα είναι μοναδική εμπειρία σας το υποσχόμαστε! Στις 21.30 θα γίνει μια μεγάλη παράταξη των μπαντών στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού όπου θα παίξουν όλοι μαζί….στη συνέχεια οι μπάντες θα γεμίσουν με ρυθμό και καλοκαιρινή διάθεση το κέντρο της πόλης με διελεύσεις.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρωΐ θα γίνει ξενάγηση των μπαντών στο μοναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών, όπου οι μουσικοί θα ξεναγηθούν στα παγκοσμίως μοναδικά ευρήματα μας. Το βράδυ της Κυριακής είναι αφιερωμένο στον Κινηματογράφο της Βραζιλίας, όπου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών θα προβληθεί σχετική ταινία και θα κλείσει έτσι το πρώτο θεματικό φεστιβάλ samba-reggae στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκευθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ BATUCALDA.GR και να ακολουθήσετε τους λογαριασμούς του φεστιβάλ στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram.

Σας περιμένουμε όλους να νιώσετε τον παλμό του καλοκαιριού στα Γρεβενά και στο BATUCALDA μας!

Οι διοργανωτές

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών

Kritsaou

S+ αισθeτικό, δημιουργικό γραφείο

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις