13.7 C
Grevená
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών

“ Ήρθαν, είδαν και απήλθαν…”

Συμπατριώτες τα μάθατε ???

Στα Γρεβενά,  του κ. Πάτση, της φτωχοποίησης, της ανεργίας, της εγκατάλειψης και της λήθης  από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίσθηκαν όψιμα υπουργοί της κυβέρνησης για να δουν ¨με ελικόπτερο¨ τα αποτελέσματα της καταστροφικής  πολιτικής την οποία άσκησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα στον τόπο μας.

Στα κρυφά και για τη φωτογραφία ως guest star,  η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα,  επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης το οποίο  αντί να αναβαθμιστεί και να εξυπηρετεί το νομό και την ευρύτερη περιοχή, συνεχώς υποβαθμίζεται,  με γιατρούς και νοσηλευτές να διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο για την προβληματική του  λειτουργία.

Την ίδια στιγμή κανένα νεότερο από το “μέτωπο” του στρατοπέδου  από τον ιπτάμενο κ Χαρδαλιά, τον καφέ του οποίου στο Δημαρχείο, πληρώνουμε ακριβά.

Σε ότι αφορά τον μετρ της επικοινωνίας, κ. Θεοδωρικάκο , Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αυτός μοίρασε προεκλογικά καθρεφτάκια τα οποία περιελάμβαναν  την άμεση λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων αυτήν που οι ίδιοι έκλεισαν το 2012 εγκαταλείποντας την  στο έλεος της φθοράς του χρόνου.

Εννοείται πως :

  • Ούτε λέξη για την  κατάργησή του τρίτου Πανεπιστημιακού Τμήματος που προβλεπόταν για την Π.Ε. Γρεβενώνμε απόφαση η οποία φέρει,  μεταξύ άλλων, και  την ψήφο του Βουλευτή Γρεβενών,
  • Αφωνία για την θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Π.Ε. Γρεβενών, για το έτος 2022-2023, να είναι τέτοιος που αφήνει 459 κενές θέσεις στα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα των Γρεβενών.
  • Ούτε λέξη για την ελλιπή και προβληματική, λειτουργία του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου στο οποίο η διορισμένη από τον κ. Αυγενάκη Διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις με αποτέλεσμα,  κατά γενική ομολογία,   κάθε μέρα να  δυσφημείται το τουριστικό προϊόν του τόπου.
  • Αφωνία για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες που κάθε μέρα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους αδυνατώντας να ανταποκριθούν στο ενεργειακό κόστος.
  • Ούτε λέξη για τον πρωτογενή τομέα, την μη διαχειρίσιμη αύξηση του κόστους παραγωγής και την ερημοποίηση της υπαίθρου.
  • Αφωνία για τη θέσπιση διαφορετικού ποσοστού επιδότησης πιθανών επενδύσεων από τον Αναπτυξιακό Νόμο μεταξύ της Π.Ε. Γρεβενών και  της Π.Ε. Κοζάνης (63% για επενδύσεις στην Π.Ε. Γρεβενών και ταυτόχρονα για την Π.Ε. Κοζάνης 70%) με αποτέλεσμα η Π.Ε. Κοζάνης να είναι πιο ελκυστική ως προορισμός υλοποίησης πιθανών επενδύσεων,
  • Ούτε λέξη  για ανακοίνωση από την ΕΛΣΤΑΤ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΉΣ ΤΟΥ 2022 σύμφωνα με τα οποία η  μέγιστη μείωση πληθυσμού καταγράφηκε στην ΠΕ Γρεβενών (-16%),  τα αδιέξοδα των νέων και τις προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης των Γρεβενών.

Σε όλα αυτά και πολλά ακόμη, σύντομα, την απάντηση θα τη δώσει  ο κόσμος των Γρεβενών δίνοντας τέλος στην καταστροφική τους διακυβέρνηση.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις