14.9 C
Grevená
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Εξόρμηση για συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών στα Γρεβενά, το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού έργου

Για το διήμερο του Σαββάτου 2 και της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2024 έχει προγραμματιστεί εξόρμηση σε δάση μαυρόπευκου της γρεβενιώτικης Πίνδου, για συλλογή, φωτογράφιση και ταυτοποίηση μανιταριών που ανήκουν σε συγκεκριμένες ταξινομικές ομάδες. Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν μέλη του συλλόγου (Μανιταρόφιλων Ελλάδας) και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που διαθέτουν σχετική γνώση και εμπειρία. Η μετάβαση στα σημεία της έρευνας θα γίνει με τα οχήματα των συμμετασχόντων. Η συγκέντρωση για αναχώρηση θα γίνει στο Πάρκο των Μανιταριών, στα Γρεβενά. Οι ώρες αναχώρησης θα ανακοινωθούν προσεχώς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο manitarofiloi.elladas@hotmail.gr.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο προβλεπόμενων δράσεων του ευρωπαϊκού έργου “Monitoring and mapping fungal diversity for nature conservation” (FunDive, https://fun-dive.eu/).
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Κωνσταντινίδης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις