13.6 C
Grevená
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου για τη σύνδεση της Δεσκάτης με τον Ε65

Σε κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, προχώρησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, προκειμένου η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη σύνδεση της Δεσκάτης με τον Ε65.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

«Αναγκαία η σύνδεση της Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65»

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η τύχη του δρόμου που είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί, ώστε να συνδεθεί ο Δήμος Δεσκάτης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με τον κόμβο Αγιόφυλλου – Καρπερού του αυτοκινητόδρομου Ε65.

Ως γνωστόν, πρόκειται για αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία και σχετικά δημοσιεύματα, το μήκος του οδικού άξονα προσδιορίζεται περίπου στα 20 χιλιόμετρα και μια αρχική κοστολόγηση του έργου στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση η χάραξη και τελική μορφή του έργου πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεδομένης της σημασίας που φέρει η οδική σύνδεση του Δήμου Δεσκάτης με τον κόμβο Αγιόφυλλου – Καρπερού του αυτοκινητόδρομου Ε65, καθώς δύναται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε μια περιοχή που χρήζει έμπρακτης στήριξης από την Πολιτεία.

Δεδομένων των εξαγγελιών για το δρόμο που έχουν κατά καιρούς δοθεί στους κατοίκους από στελέχη της ΝΔ, με πρώτιστη τη σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το δρόμο σύνδεσης του Δήμου Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65;
  • Ποιο είναι το κόστος του εν λόγω έργου και από ποια πηγή χρηματοδότησης έχετε μεριμνήσει να καλυφθεί;
  • Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε για να διασφαλίσετε την κατασκευή του δρόμου και σε ποιο χρονοδιάγραμμα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις