14.6 C
Grevená
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τη δική μας «Μήδεια»!

Μετά το Διεθνές Φεστιβάλ στην αρχαία Μεσσήνη, μετά τη συγκλονιστική παράσταση στο Καστράκι, η  πολυβραβευμένη «Μήδεια» της θεατρικής μας ομάδας συμμετείχε στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια εν Δίω» στο Δίον της Κατερίνης.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να παίξουμε στο αρχαίο θέατρο του Δίου (όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο) αλλά δεν πτοηθήκαμε. Όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ μεταφέρθηκαν σε στεγασμένους χώρους. Εμείς είχαμε τη χαρά να παίξουμε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό 250 και πλέον μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών στο αμφιθέατρο του Λυκείου Κονταριώτισσας. Το ζεστό τους χειροκρότημα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Γνωριστήκαμε και μιλήσαμε με τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ, οι οποίοι μας απένειμαν βραβείο. Κατά την περίοδο παραμονής μας επισκεφτήκαμε το θέατρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Δίον, τους Μακεδονικούς τάφους στη Βεργίνα και το νέο Μουσείο των Αιγών.

Με τη συμμετοχή της θεατρικής μας ομάδας σε άλλο ένα διεθνές φεστιβάλ ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία ο κύκλος της παράστασης «Μήδεια». Μια παράσταση που κέρδισε τις εντυπώσεις όπου κι αν παίχτηκε και έγινε η αφορμή να προβληθούν τόσο τα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση όσο και η πόλη των Γρεβενών. Συνεχίζουμε δυναμικά και τη φετινή χρονιά, τέταρτη στη σειρά, με νέα παράσταση: Ηλέκτρα του Ευριπίδη.

Θερμά ευχαριστούμε όσους στήριξαν την προσπάθειά μας καλύπτοντας πλήρως τα έξοδα μετακίνησης και τη διαμονής:

– Μεγάλοι Χορηγοί: “Γεώργιος Γάκης – Τεχνική Εταιρεία” – “Νίκος Μιαούλης – ΕΛΤΕΚ

– Χορηγοί: “Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος” – “Γεώργιος Κ. Γεωργίτσης – Εμπορία Ελαστικών

– Τουριστικό γραφείο Nasiopoulos Travel

Ξεχωριστές ευχαριστίες στον Βουλευτή του Νομού Γρεβενών κ. Αθανάσιο Σταυρόπουλο για τη διαρκή του στήριξη και την καθοριστική συμβολή του στην διευκόλυνση της συμμετοχής μας στο φεστιβάλ.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις