8.6 C
Grevená
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Δήμος Γρεβενών: Τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με τίτλο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα»

Σε συνάντηση με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα συμμετείχε την Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμος Γρεβενών, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα. Τον Δήμο Γρεβενών εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Ευαγγελόπουλος.

Στην συνάντηση έγινε αναφορά στη συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα Γεωπάρκων UNESCO , στο σήμα ποιότητας για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς, τον τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στη σημασία δικτύωσης των Γεωπάρκων στο Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και στις  δράσεις Περιφερειών και Δήμων, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των περιοχών τους μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Να θυμίσουμε ότι  με τη συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής,  της επιστημονικής υπεύθυνης του Γεωπάρκου Δρ. Άννα Ράσσιου, των Δήμων Γρεβενών, Κοζάνης, Βοΐου, Δεσκάτης και Σερβίων, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και της  ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.  το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης, έγινε επίσημα μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO τον Απρίλιο του 2021.

Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης εκτείνεται στη δυτική πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τη Βόρεια Πίνδο και τα σύνορα μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Ηπείρου, μέχρι και τα Μπουχάρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στο νότιο τμήμα του, καταλαμβάνοντας συνολική έκταση περίπου 2.500 τ.χλμ.

Περιλαμβάνει τα παλαιότερα πετρώματα της Ελλάδος, ηλικίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ετών, αλλά και τους πιο πρόσφατους σχηματισμούς, με κύριο χαρακτηριστικό του την ένωση των τεκτονικών πλακών Ευρώπης και Αφρικής στην κοιλάδα του Μεσιού Νερού στον Βούρινο.

 

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

 

 

 

 

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις