12.6 C
Grevená
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Ανακοινώσεις στήριξης των Νοσοκομειακών Ιατρών

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γρεβενών στηρίζει την κινητοποίηση των Γιατρών  του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών  και συμμετέχει στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023,  11 πμ στην Κεντρική Πλατεία που παλεύουν για τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες , ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για το ΝΕΟ ΕΣΥ  που οδηγεί σε ταφόπλακα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που παραδίδει την υγεία του λαού βορά στον ιδιωτικό τομέα και τους μεγαλοκλινικάρχες.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023,  11 πμ στην Κεντρική Πλατεία, να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γιατρών και να παλέψουμε για:

  • Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
  • Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος τερατούργημα που βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ
  • Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΓΡΕΒΕΝΏΝ καλεί τους πολίτες των Γρεβενών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ηιατρών του Νοσοκομείου μας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και 10:00 πμ στην πλατεία των Γρεβενών.

Με τον νόμο έκτρωμα για την υγεία  μετατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών και παραδίδει τα νοσοκομεία στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ενώ το δικό μας νοσοκομείο μετατρέπεται σε κέντρο υγείας..

Μόνη λύση είναι αγώνας του λαού για την ανατροπή και την απομάκρυνση της πιο αντιλαϊκής Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

 Τμήμα Υγείας ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΓΡΕΒΕΝΏΝ

 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών  στηρίζει το δίκαιο αγώνα των Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών για την υπεράσπιση της υγείας του λαού

 

Είναι ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την άθλιά κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία; Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ίχνος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;

Χορτάσαμε υποσχέσεις και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και από όλες τις προηγούμενες που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Η κατάσταση που ζούμε έχει την σφραγίδα όλων όσων με τα  νομοσχέδια που  ψήφισαν διαμόρφωσαν αυτή την τραγική πραγματικότητα. Ακόμα και η μαχητική με αυταπάρνηση στάση των υγειονομικών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει την κακή κατάσταση, όταν υπάρχουν  ελλείψεις σε προσωπικό, σε ιατρικό εξοπλισμό, όταν δεν ενισχύεται  το πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας και περίθαλψης, όταν στην Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για να έχει πρόσβαση όλος ο λαός σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας απόλυτα δημόσια και δωρεάν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στηρίζει, συμμετέχει και καλεί κάθε εργαζόμενο να δώσει το παρών στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου Γρεβενών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου. 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Κάλυψη με προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία  της ΠΕ Γρεβενών
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, νέα και περισσότερα οχήματα.
  • Δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας  με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
  • Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται.

ΤΟ ΔΣ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις