24.6 C
Grevená
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

6η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Μουσική πανδαισία στην 6η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου

 

Στην  κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Ρίγγος» του Κέντρου Πολιτισμού οι έξι χορωδίες που συμμετείχαν στην 6η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών «Γεώργιος Καραγιάννης» μάγεψαν το κοινό, που αντάμειψε με ένα θερμό χειροκρότημα την ερμηνεία ελληνικών κυρίως, αλλά και ξένων τραγουδιών.

Στην αρχή ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Συνδέσμου απότισαν φόρο τιμής στον μεγάλο πιανίστα Γιώργο Καραγιάννη που πριν από επτά μήνες ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων, για την προσφορά του στην κλασική μουσική, αφού στη σύντομη  ζωή του πρωταγωνίστησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο πιάνο κάνοντας γνωστά τα Γρεβενά σε όλο τον πλανήτη και κληροδοτώντας μας τρία πολύ ωραία cd.  Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισαν η Χορωδιακή Συνάντηση  να ονομάζεται από εδώ και στο εξής  «Γεώργιος Καραγιάννης» και να αναβαθμιστεί από επόμενο έτος σε τριήμερη, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Μουσικών και τον Καθηγητή του Γιώργου Λάμπη Βασιλειάδη, με μαθήματα και παραστάσεις πιάνου από αναγνωρισμένους καθηγητές για τους μαθητές των Ωδείων και Μουσικών Σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο αδερφός του Μανώλης ο οποίος σύντομα και με μεστά λόγια μίλησε για την προσφορά του Γιώργου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για αυτή την μεγάλη τιμή. Το γεγονός αυτό συγκίνησε τους θεατές και τις τοπικές αρχές και σχολιάστηκε πολύ θετικά και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του τριήμερου Φεστιβάλ πιάνου και Χορωδιών.

Στην συνέχεια κατά σειρά τραγούδησαν οι χορωδίες: Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, η οποία προτίμησε τραγούδια από το έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο, Πελοποννησίων Ελευσίνας με τραγούδια δημοτικά παραδοσιακά, η Μικτή Χορωδία Μώλου Φθιώτιδας με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, η Χορωδία ΘΑΜΥΡΙΣ του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας Φωκίδας ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ, με ελληνικά και ξένα τραγούδια και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ με τραγούδια του Θεοδωράκη και του Μικρούτσικου. Τελευταία η χορωδία μας ΛΙΓΕΙΑ με τέσσερα τραγούδια, όπως όλες οι χορωδίες, των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι, στους οποίους είναι αφιερωμένη η φετινή χρονιά. Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι του Ν. Γκάτσου – Μ.  Χατζιδάκι Τ’ αστέρι του βοριά, το οποίο ερμήνευσαν όλες οι χορωδίες μαζί. Όλες οι χορωδίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο αιδεμοσιολογιότατος πατέρας Χρήστος Κούρτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών κ. Γιάννης Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κα Ιφιγένεια Στεργιούλα, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νικόλαος Τσικούρας και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Γιάννης Στούπας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Φωλίνας ο οποίος έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έστειλε επιστολή με την οποία συνέχαιρε τον Σύνδεσμο για την πολύ σημαντική εκδήλωση και καλωσόριζε τις χορωδίες στα Γρεβενά.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

  • Όλες τις χορωδίες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στη 6η Χορωδιακή συνάντηση Γρεβενών
  • Τους θεσμικούς μας χορηγούς, τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που και φέτος επιχορήγησαν γενναία τις εκδηλώσεις μας
  • Τους χορηγούς μας που ανέρχονται στους 50 και μας ενισχύουν σημαντικά στο έργο μας
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας τον Γρεβενιώτη, τον Αετό και το Σταρ FM, τα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας και το my Grevena, το grenenapreess, το grevenaportal, το grevenamedia και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα που φιλοξενούν και προβάλλουν τις εκδηλώσεις μας
  • και όλους τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ελπίζουμε ότι αποζημιώθηκαν από την πλούσια μουσική πανδαισία.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Στέργιος Πουρνάρας                                                                     Χαρά Καραλιόλιου

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις