19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΜΗΛΙΩΝΗΣ, από το Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών  ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨ η κορυφαία εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του 2023 για Καλή Χρονιά, παρουσία 120 μελών και φίλων σε ένα ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον. Τα τρία φλουριά πέτυχαν οι φίλες Μπία Σαμαρά και Ρεββέκα Ιωαννίδου και το μέλος Ανθούλα Ευθυμιάδου.Για τα πλούσια δώρα των φλουριών ευχαριστούμε θερμά τους, Ιωάννη Παρασκευαΐδη, Μαίρη Ουζουνίδου και Λένα Δρουδάκη και τους πολλούς δωροθέτες των 150 δώρων της λαχειοφόρου αγοράς για τα πλούσια δώρα που πρόσφεραν, όπως κάνουν επί πολλά χρόνια.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους, Γιώργο Βλαχόπουλο από το greveniotis gr και τη Μαρία Καναλίδου από το grevenapress.gr για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε. των Γρεβενών που κοινωνούν το έργο της ¨ ΕΛΠΙΔΑΣ¨.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών η Πρόεδρος χαιρέτισε όσους τίμησαν την εκδήλωση και τους ευχαρίστησε θερμά ως κατωτέρω

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου  ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨ Γρεβενών, καλώς ήρθατε στην κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας, που επέχει και θέση Γενικής Συνέλευσης. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας, η οποία μας δίνει δύναμη και λόγο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας που ξεκίνησε 26 χρόνια πριν.

Με παρακαταθήκη το 1/4 του αιώνα ζωής διανύουμε ήδη τη δεύτερη χρονιά νέας, ίσως, 25 ετίας. Η πορεία της ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨ είναι μονόδρομος και πάει μόνο μπροστά εστιάζοντας πάντα στους στόχους της. Αν σταματήσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται θα υπάρξει κενό που δύσκολα θα αναπληρωθεί. Και δεν είναι ώρα για τέτοια. Σήμερα θα διαθέσουμε το χρόνο της ομιλίας μας, όχι σε ευχαριστώ που είναι πολλές Εκατοντάδες, ούτε σε απολογισμούς που έτσι και αλλιώς θα δημοσιευθούν άμεσα.

Για να έχετε μια εικόνα αναφέρουμε ότι οικονομικά πήγαμε ανέλπιστα καλά αφού τα έσοδα ξεπέρασαν τις 20.000,00€ και οι προσφορές σε χρήμα τις 18.500 € και με το υπόλοιπο από την προηγούμενη χρονιά ικανοποιητικό, έχουμε χρηματικό απόθεμα για να ανταποκριθούμε άμεσα στα όποια αιτήματα στήριξης.

Θα διαθέσουμε λοιπόν το χρόνο μας σε προβληματισμούς και ανησυχίες που είναι ίσως και δικοί σας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, απρόβλεπτοι, σκληροί. Με την αυγή της νέας χρονιάς δυσκολότερα προβλήματα, απαιτητικότερα αιτήματα και χειμώνας.

Η ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨ είναι ανεξάρτητη, ευέλικτη και άμεση, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις σε αιτήματα συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κυρίως θέματα υγείας. Αποδίδουμε δε λογαριασμό με τη λήξη της χρονιάς δημοσιεύοντας τον οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό πεπραγμένων μας.

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, υποδείξεις και συνεργασίες για καλύτερα αποτελέσματα. Κατευθύνουμε τους πόρους που μας εμπιστεύεστε εκεί που τους χρειάζονται και αν κάνουμε κάποια λάθη είναι στα πλαίσια της αγωνίας μας μήπως αδικήσουμε ανήμπορους.

Μέλη και φίλοι της ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨, οι προσφορές όλων μας προς το Σύλλογο μετουσιώνονται σε φάρμακα και νοσηλεία ασθενών, φαγητό και θέρμανση άπορων, βοηθήματα μαθητών και φοιτητών και γενικά αναγκών όσων υποφέρουν από τις ατελείωτες κρίσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές όλων μας, στον τόπο μας και αλλού.

Δεν μπορούμε στις μέρες μας να εθελοτυφλούμε και να κωφεύουμε. ´Έχουμε ευθύνη και χρέος να συμβάλλουμε στην άμβλυνση των κοινωνικών αδικιών, στη στήριξη των αδυνάτων στην προστασία των παιδιών που δοκιμάζονται άδικα.

Ευτυχώς υπάρχει και η ελπίδα, στο συναίσθημα αναφέρομε, που δεν αφήνει τίποτα στο σκοτάδι. Φυτρώνει  και επιβιώνει σε σκοτεινούς και δύσβατους χώρους κερί αναμμένο που δε σβήνει ποτέ και φωτίζει τα σκοτάδια.

Αυτό προσπαθεί να κάνει και ο Σύλλογος ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨.

Δε ζητάμε πολλά από λίγους, ζητάμε λίγα από πολλούς. Έχουμε βάσιμες ελπίδες που μας δυναμώνουν, ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να χαρίσουμε ελπίδα.

Όταν οι Πολίτες βλέπουν ότι και μία μερίδα φαγητού μπορεί άμεσα  να βρεί ένα άδειο τραπέζι, όλοι θέλουν κάτι να προσφέρουν, όλοι θέλουν κάπου να βοηθήσουν.

Είμαστε σίγουροι ότι καρδία της ¨Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨χτυπάει δυνατά στα Γρεβενά. Στα Γρεβενά που δοκιμάζονται και αυτά σκληρά.

Με χαρακτηριστικά ούτε μεγάλης Πόλης, ούτε πολύ μικρής, με έντονο πολιτισμικό πρόβλημα, με γηρασμένο πληθυσμό, με μετανάστευση ακόμα και των μεταναστών που φιλοξενούσε, με Πολίτες αδιάφορους και καθόλου διεκδικητικούς, κινδυνεύει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Κινδυνεύει να χάσει όσα κέρδισε ως έδρα Νομού.

Δεν μετράμε για την Πολιτεία, μείναμε λίγοι και όσοι μείναμε τάχα για να φυλάμε Θερμοπύλες, βλέπουμε αδιαμαρτύρητα να χάνουμε όσα χαρακτηρίζουν μια Πόλη.

Σχολές, Στρατόπεδα, Στρατολογικό Γραφείο, Τράπεζα Ελλάδος κ.λ.π.

Μήπως πρέπει να αφυπνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας, τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας ; Ο Σύλλογος μας επί δύο χρόνια εκφράζει τις ανησυχίες του για όσα δεν γίνονται, αλλά ανταπόκριση δεν εισπράττει. Οι μεμονωμένες εκφράσεις δημιουργίας από Συλλόγους και Πολίτες δεν είναι αρκετές να αλλάξουν κάτι απ αυτά που μας μειώνουν και μας αποδυναμώνουν. Εκτιμούμε ότι μόνο με Συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων, με επικεφαλείς Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο, Επιστημονικούς και άλλους  φορείς και δυναμικούς Πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε την καθοδική πορεία μας. Εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, ως Σύλλογος, όχι για να έχουμε μικρότερη ευθύνη, αλλά για να συμβάλουμε και εμείς στην σωτηρία όσων μπορούν ακόμα να σωθούν.

Η χρόνια που πέρασε ήταν δύσκολη και σκληρή με πολλές απώλειες νέων ανθρώπων, που λάβωσαν πολλούς, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Αυτά για προβληματισμό όλων μας, χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε τι διάθεση σας.

Ο Σύλλογος ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨ δεν είναι διασκεδαστικός. Και πως μπορεί να είναι όταν κουβαλάει έστω και λίγο από το βάρος όσων απευθύνονται σ αυτήν.

Σήμερα όμως είμαστε εδώ μέλη και φίλοι για να περάσουμε καλά, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, να διασκεδάσουμε. Από αύριο πάλι στις επάλξεις για όλους όσους μας χρειάζονται και είναι πολλοί και καβαλούν βάρος μεγαλύτερο από άσο μπορούν να σηκώσουν.

Τη σημερινή εκδήλωση την αφιερώνουμε στους γονείς του μικρού Θωμά που τόσο γρήγορα έφυγε από την αγκαλιά των δικών του και από κοντά μας. Και οι γονείς τους βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν τα όργανα τους για να σωθούν άλλα παιδιά. Και στη δική μας Αντιπρόεδρο Δέσποινα Τζιρά που ήταν δίπλα του στις δύσκολες ώρες του.

Την περσινή εκδήλωση την αφιερώσαμε στο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Γρεβενών και στον Ολυμπιονίκη μας και το 2022 αθλητή χρονιάς Μίλτο Τεντόγλου και μακάρι να έχουμε λόγους να αφιερώνουμε τις εκδηλώσεις μας.

Καλή χρόνια και καλή διασκέδαση.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις