16.6 C
Grevená
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μανάκια

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μανάκια θα διεξαχθεί στην πόλη των Γρεβενών από τις 5 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2024. Για άλλη μια χρονιά το μοναδικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλλεί στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και δημιούργησαν την πρώτη ταινία στα Βαλκάνια τα Αδέλφια Γιαννάκης και Μίλτος Μανάκια από την Αβδέλλα Γρεβενών. Μια γιορτή πολιτισμού της 7ης Τέχνης που σκοπό έχει να δώσει βήμα σε κινηματογραφικούς ορίζοντες και να φέρει κοντά ανθρώπους δημιουργικούς που κοιτάζουν το μυστήριο της ζωής με μοναδική ματιά και αισθητική.

Φέτος διατηρώντας την παράδοση των βραβεύσεων που κάνουμε κάθε χρόνο, επιλέξαμε να βραβεύσουμε τρεις μοναδικούς και εξαίρετους συμπολίτες μας με βάση τα δικά μας κριτήρια καθώς θεωρούμε πως έχουν προσφέρει στον πολιτισμό και την εξωστρέφεια των Γρεβενών. Αυτοί είναι οι κύριοι Γιάννης Σιούλης, Γιώργος Κωνσταντινίδης και Βαγγέλης Νικόπουλος. Το βραβείο τιμής αποτελεί μια επιπλέον ένταση και κοινωνική αναγνώριση προς τις ιδέες και το έργο τους.

Μέγιστη χαρά επίσης για εμάς αποτελεί πως την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα και η πρεμιέρα σε παγκόσμια πρώτη της ταινίας-ντοκιμαντέρ “Valia Calda Blues” από τον σκηνοθέτη Κώστα Καλόγερο σε επιμέλεια και παρουσίαση του Θωμά Βλαχούδη. Η ταινία αποτυπώνει την μοναδική αισθητική του τόπου και των ανθρώπων που επιμένουν να ζούνε στα ορεινά των Γρεβενών.

Σας προσκαλούμε όλους στο 4ήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου Μανάκια στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου – Τελετή έναρξης στις 20:00

Παρασκευή 6 -Σάββατο 7 -Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου – Έναρξη Προβολών στις 21:00

Είσοδος σε όλες τις προβολές ελεύθερη.

Διοργάνωση:

Κινηματογραφική Λέσχη Γρεβενών

Σύλλογος Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης Ελπίδα

S+ αισθeτικό

Υπό την Αιγίδα:

Δήμος Γρεβενών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις