5.8 C
Grevená
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συμφωνία για την αξιοποίηση των παλαιοντολογικών ευρημάτων στη Μηλιά Γρεβενών

Συνάντηση για τη διαμόρφωση πρότασης σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης των παλαιοντολογικών ευρημάτων στη Μηλιά Γρεβενών, που αποτελούν κληρονομιά για την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη παρουσία του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Θανάση Σταυρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών Ιωάννη Τσακνάκη, του Δημάρχου Γρεβενών Κυριάκου Ταταρίδη και των συνεργατών του, εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινότητας Μηλιάς, του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΚΟ Τάσου Σιδηρόπουλου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΑΝΚΟ Δημήτρη Πετκόπουλου

και του Καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του  ΑΠΘ Κωνσταντίνου Βουβαλίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης. Με  βάση τα επιστημονικά δεδομένα όπως τα παρουσίασε ο εκπρόσωπος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), υπήρξε σύγκλιση στα παρακάτω:

  1. Χρηματοδότηση διετούς προγράμματος από την Περιφέρεια για ανασκαφικές εργασίες στο πεδίο.
  2. Βελτίωση εγκαταστάσεων του κτιρίου ιδιοκτησίας Ι. Μητροπόλεως Γρεβενών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, προς χρήση από τους ασχολούμενους στο πεδίο.
  3. Βελτίωση εγκαταστάσεων του κοινοτικού καταστήματος Μηλιάς για τον ίδιο σκοπό.
  4. Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων από το Πράσινο Ταμείο ύψους 700.000 € για βελτίωση περιβάλλοντα χώρου του υφιστάμενου κτιρίου παλαιοντολογίας στη Μηλιά Γρεβενών.
  5. Το υφιστάμενο κτίριο θα μπορούσε να εξυπηρετεί ανάγκες αδρομερούς καθαρισμού και προετοιμασίας για μεταφορά των ευρημάτων. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να λειτουργεί συμπληρωματικά και ως χώρος έκθεσης πολλαπλών ευρημάτων.
  6. Αξιοποίηση του ξενώνα στον Άγιο Γεώργιο, εφόσον απαιτηθεί.
  7. Σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας που θα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, θέματα προοπτικής, οργάνωσης( επιστημονικής και οικονομικής), χωροθέτησης του Κέντρου Παλαιοντολογίας- Εκθεσιακού Κέντρου στη βάση των όσων αναφέρθηκαν και κάθε άλλη λεπτομέρεια.
  8. Προώθηση των θεμάτων χρηματοδότησης του Κέντρου Παλαιοντολογίας- Εκθεσιακού Κέντρου.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας «Μέσα από τη συγκεκριμένη συμφωνία τέθηκαν οι βάσεις για τη βιώσιμη αξιοποίηση ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος, που αποτελεί περιουσία της περιοχής και της χώρας.»

 

 

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις