16.6 C
Grevená
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Η Εκκλησία «φροντίζει» για τα παιδιά της

Κάθε χρόνο η Εκκλησία της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα μετά από πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιεί ένα Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Στελεχών Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Φέτος, το 8ο κατά σειρά έλαβε χώρα στην γεμάτη αγάπη φιλόξενη γη της Ι. Μ. Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας και του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιωήλ,. Από τις  26 έως 28 Αυγούστου η πόλη των Γιαννιτσών και οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ι. Μ. Εδέσσης γέμισαν από 125 συνέδρους, κληρικοί και λαϊκοί από 61 Μητροπόλεις. Ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρη, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος και συντονιστή του Συνεδρίου μετά του π. Ιωάννη Σπυρίδη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Γιαννιτσών, με τα των στελεχών του, οργάνωσαν ένα συνέδριο υποδειγματικό και ανταποκρινόμενο πλήρως στις δύσκολες απαιτήσεις του.

Εισηγήσεις, εργαστήρια, συζητήσεις, υποδειγματικές διδασκαλίες, «πηγαδάκια», παιχνίδια μα κυρίως πρόσωπα λαμπερά και χαρούμενα που αγωνιούν όχι για την επόμενη ημέρα των Κατηχητικών Σχολείων της Εκκλησίας μας αλλά για το παρόν, εξ ου και το θέμα: «Κατήχηση, παρόν και μέλλον»,  εργάστηκαν πυρετωδώς ένα 3ήμερο, ώστε να προσλάβουν, να ανταλλάξουν, να μεταδώσουν όσο γίνεται περισσότερα με την νέα χρονιά που αρχίζει οσονούπω. Γιατί μόνο επιμορφώνοντας και «φροντίζοντας» τα στελέχη να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια,  μπορείς να έχεις και ευχαριστημένα μέλη της κοινότητας. Κι αυτό το γνωρίζει καλά η Εκκλησία στον τομέα της Νεότητας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις