16.6 C
Grevená
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Για το κλείσιμο της Metrosport

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η κυκλοφορία του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας Metrosport είναι ένα ακόμη σήμα του ακραίου περιορισμού που αντιμετωπίζει η ενημέρωση στη Θεσσαλονίκη. 

Η εντύπωση που συστηματικά καλλιεργείται, ότι το κλείσιμο των έντυπων εκδόσεων έχει περιορισμένες συνέπειες, εφόσον τα Μέσα διατηρούν τη διαδικτυακή παρουσία τους, είναι ανακριβής και παραπλανητική: η διακοπή μιας έκδοσης περιορίζει την πολυμορφία και την αρτιότητα της ενημέρωσης που παράγει ένα Μέσο, οδηγεί εκτός εργασίας δημοσιογράφους και διαταράσσει ακόμη περισσότερο το ήδη απορρυθμισμένο περιβάλλον της τοπικής Ενημέρωσης. 

Στην περίπτωση της Metrosport, το πρώτο από τα παραπάνω που επαληθεύεται είναι η απώλεια θέσεων εργασίας. Εφόσον η εργοδοσία του Ομίλου Metromedia δεν το ανατρέψει αυτό, τηρώντας και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε συνάντησή της με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τις άλλες συνέπειες της απόφασής της να διακόψει την κυκλοφορία του εντύπου. 

Η αναδιάρθρωση στα Μέσα του Ομίλου με τρόπο που θα διατηρεί τις θέσεις εργασίας και δεν θα βλάπτει τους όρους απασχόλησης των δημοσιογράφων είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσει τις απώλειες στη συνέχεια που υπόσχεται το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Metrosport. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις