20.6 C
Grevená
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Το Κίνημα Χριστιανική Δημοκρατία, με αφορμή την σταδιακή υποβάθμιση και ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της εορτής των Τριών Ιεραρχών στο χώρο της Παιδείας

Το Κίνημα Χριστιανική Δημοκρατία, με αφορμή την σταδιακή υποβάθμιση και ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της εορτής των Τριών Ιεραρχών στο χώρο της Παιδείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

  1. Παρακολουθούμε σταδιακά, από τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί εξουσία, την σταδιακή υποβάθμιση και κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στο χώρο της Παιδείας. Τελευταίο στάδιο είναι η κατάργησή της από αργία φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών με την υπ’ αριθ. 8778/Ν1/26-01-2024 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζέτας Μακρή.
  2. Επιλογή καθόλου τυχαία, αφού εντάσσεται στη νεοφιλελεύθερη λογική της κατάργησης της Κυριακής αργίας, με την έναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων στις 11 π.μ.. Υποκριτικά αφήνεται ένα δίωρο για όσους θέλουν να παραστούν στη Θεία Λειτουργία. Όμως, η αργία στην πράξη καταργείται, και αυτό είναι πρακτική αντιορθόδοξη και αντιχριστιανική, αφού η Κυριακή αργία συνδέεται άμεσα με την αφιέρωση της όλης ημέρας της Ανάστασης στο Θεό. Σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, η μέρα αυτή έχει να κάνει με την ξεκούραση και την αναψυχή του ανθρώπου, καθώς και με ποικίλα δυνατά έργα ευποιΐας. Εδώ εκδηλώνεται ο «χριστιανικός ανθρωπισμός», σύμφωνα με το λόγο του Χριστού: «το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο».

3.Το ίδιο ίσχυε στα σχολεία μας για την 30ή Ιανουαρίου, όσον αφορά στους Τρεις Ιεράρχες, διότι πρόκειται για μια μέρα συλλογικής μνήμης τριών από τους πλέον κορυφαίους αγίους της Ορθόδοξης πίστης μας και θεμελιωτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παιδείας. Άξιους να τούς αφιερωθεί μια σχολική μέρα, όπως από δεκαετίες είχε θεσπίσει η Ελληνική Πολιτεία.

  1. Όμως, ζούμε σε καιρούς που η διεθνής οικονομική Ολιγαρχία και οι εδώ εντολοδόχοι της όλο και πιο συχνά απορρίπτουν το χριστιανικό προσωπείο με το οποίο ενέπαιζαν τους λαούς. Μετά την κατάρρευση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» έχουν όλο και λιγότερη ανάγκη την ιδεολογική κάλυψη ακόμη και ακίνδυνων εκδοχών του Χριστιανισμού, του «αστοχριστιανισμού» για τον οποίο έκανε λόγο ο αείμνηστος ιδρυτής της Χ.Δ. Νίκος Ψαρουδάκης.
  2. Τα «χριστιανικά» προσωπεία πέφτουν, για να φανεί όλο και πιο ανάλγητο και ξετσίπωτο το πραγματικό πρόσωπο του χυδαίου υλισμού της Δεξιάς παράταξης στην ακραία νεοφιλελεύθερη εκδοχή της. Η εξέλιξη αυτή δεν μπορούσε παρά να εκδηλωθεί και σε επίπεδο ιδεολογικό και συμβολικό, με την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών. Είναι άλλωστε γεγονός ότι, αν κανείς εμβαθύνει στη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών, θα δει ότι είναιαντίθετη διαμετρικά της πολιτικής ιδεολογίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν ξεχνούμε το γεγονός ότι επί Δικτατορίας, η Προληπτική Λογοκρισία τους είχε λογοκρίνει, απαγορεύοντας το βιβλίο του Γιώργου Ροδίτη με τη διδασκαλία τους, επισημαίνοντας εδάφιά της, όπως και εδάφια της Γραφής, ως «Κομμουνιστικά».
  3. Για άλλη μια φορά ζητάμε την άμεση κατάργηση του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος. Ολόκληρη η ημέρα της 30ής Ιανουαρίου να είναι αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, με την τέλεση αποκλειστικά εκκλησιασμού και σχολικών εκδηλώσεων για τα γράμματα ή ως αργία, εφόσον η γνωριμία των μαθητών με τους τιτάνες αυτούς της παράδοσής μας πραγματοποιηθεί σε άλλο χρόνο.

Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2024. Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις