20.6 C
Grevená
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Τα Σωματεία των Γρεβενών για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                       

ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στις 28/2 Απεργούμε και διεκδικούμε ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας!

Στον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου απαντάμε με συσπείρωση στις συλλογικές μας αποφάσεις.

Η κατηγοριοποίηση των σχολείων μας δε θα περάσει. Όλοι/ες στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Ούτε βήμα πίσω!

  • Καθηλωμένοι μισθοί, τεράστια ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας. Τελειώνει ο μισθός μας, πριν τελειώσει ο μήνας! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στα όρια της επιβίωσης.
  • 51 χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί-μπαλάκι, από περιοχή σε περιοχή και από σχολείο σε σχολείο κάθε χρόνο, χωρίς δικαίωμα ούτε καν σε αναρρωτική άδεια.
  • «Αξιολόγηση», δηλαδή κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, εκβιασμοί του ΥΠΑΙΘ και νέες δικαστικές προσφυγές.

ΩΣ ΕΔΩ! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή, ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το «παρών» στον αγώνα, ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μη συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Δε θα τους περάσει! Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Για να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο επιστημονικό μας αντικείμενο. Για να γίνουν χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες, για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Για να μορφώνονται ολόπλευρα τα παιδιά μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για να μην ξαναζήσουμε γεγονότα όπως των Σερρών με το νεκρό μαθητή μας.

Για να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι, να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, να μη μπορούμε να στηρίξουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας. Γιατί δάσκαλος/α σκυφτός/η είναι ο/η εργασιακά, οικονομικά και παιδαγωγικά εξαντλημένος/η και απαξιώμενος/η δάσκαλος/α και αυτό δε θα το δεχτούμε.

Με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου δίνουμε συνέχεια στον αγώνα απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης, στον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι.

Δεν περνούν πια τα κυβερνητικά παραμύθια για τις δήθεν “αντοχές της οικονομίας”. 70 Νοσοκομεία και 200 σχολεία χτίζονται με τα 8,3 δις που θα δαπανηθούν για τα F-35. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο και ουσιαστικά απολαμβάνουν, σε αντίθεση με εμάς, φοροασυλία! Ως εδώ!

Στις 28/2, ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους! Όλοι μαζί, απεργούμε και διεκδικούμε:

  • 20% αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιστροφή του κλεμμένου Μ.Κ. του 2016-2017. Αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (άδειες, εργασιακά, συνδικαλιστικά κ.ά.) των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, μόνιμη, σταθερή εργασία για όλους. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, κ.ά.
  • Άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους νεοδιόριστους συναδέλφους, με το πέρας διετίας.
  • Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με επίδομα στέγασης και 50% μείωση στις μετακινήσεις.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων για κάλυψη των αναγκών, μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή με ουσιαστικούς ελέγχους (αντισεισμικούς, πυροπροστασίας, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτλ).
  • Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπ/κών ολιγοθεσίων με αυτό όλων των εκπ/κών.
  • Ουσιαστική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια, δωρεάν, με ετήσια απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28/2!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Γρεβενά, 16/02/2024

Πρόσφατες δημοσιεύσεις