21.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Τέθηκε σε διαβούλευση ο νέος Δικαστικός Χάρτης – Κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γρεβενών

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο Δικαστικό Χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο ορίζονται οι έδρες των κεντρικών Πρωτοδικείων της χώρας, μετά και από την κατάργηση και Ειρηνοδικείων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται τα εξής ανά περιφερειακή ενότητα στην Δυτική Μακεδονία:
Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γρεβενά. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Γρεβενών.
Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καστοριά. Καταργείται το Ειρηνοδικείο Καστοριάς.
Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κοζάνη. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Κοζάνης και Εορδαίας.
Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας: Διατηρούνται το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Φλώρινα. Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Φλώρινας και Αμυνταίου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις