20.6 C
Grevená
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις ανάγκες του λαού, για μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση

Με μεγάλη συμμετοχή λαϊκού κόσμου και σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Δεσκάτη, την Κυριακή το πρωί, όπου έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τον Δήμο Δεσκάτης και τις Τοπικές Κοινότητες.

Στάλθηκε μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  τόσο στον Δήμο Δεσκάτης, με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Γαλάνη, όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νόντα Στολτίδη.

 

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Γαλάνης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, όπου «ένα ψηφιακό, επιτελικό, αστικό κράτος που ενώ άφησε αβοήθητο το λαό της Θεσσαλίας, στέλνει παντού τον κατασταλτικό μηχανισμό στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων! Ένα επιτελικό κράτος που μας λέει ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τέτοια φαινόμενα. Όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν φυσάει να καιγόμαστε».

Στην συνέχεια, σημείωσε την σημασία των εκλογών της 8ης Οκτώβρη, καθώς «οι τοπικές εκλογές είναι πράγματι κρίσιμες. Για αυτό και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως χαλαρές, με κριτήριο ψήφου «φιλικό», «συγγενικό», ή εκβιαστικό, για μια μισοδουλειά, για μια προεκλογική υπόσχεση. Η ψήφος του Οκτώβρη αφορά τις ζωές μας, για αυτό και είναι βαθιά πολιτική. Το  δίλημμα που μπαίνει, αν το καλοσκεφτούμε, είναι εκ των πραγμάτων εκβιαστικό. Κρίνεται όντως το ποιος και με ποιον τρόπο θα εφαρμόσει τις κυβερνητικές και ευρωπαϊκές αντιλαϊκές πολιτικές σε επίπεδο Δήμου και ποιος θα σταθεί απέναντί τους».

Έκανε εκτενή αναφορά στο πώς το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση», όλα τα προηγούμενα χρόνια, μπήκαν μπροστά και αντιπάλεψαν την αντιλαϊκή πολιτική σε επίπεδο Δήμου Δεσκάτης. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα σε σχέση με την άναρχη τοποθέτηση ΑΠΕ από επιχειρηματικούς ομίλους, σε σχέση με την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης κ.ά.

Τέλος, επισήμανε τους βασικούς άξονες διεκδίκησης και πάλης για τα επόμενα χρόνια και απηύθυνε κάλεσμα «για 100% εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, των εκάστοτε κυβερνήσεων που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Στο δήμο και την Περιφέρεια δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στηρίζει το ΚΚΕ, παντού».

Στην ομιλία του, ο Νόντας Στολτίδης ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα στήριξης και προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής από τους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της προεκλογική περιόδου έβαλε μπροστά στο λαό το πραγματικό δίλλημα. Ή θα είσαι με τα κέρδη των λίγων ή με τις ανάγκες των πολλών.

Στο ζήτημα της ακρίβειας που έχει οδηγήσει το λαό της Δεσκάτης στην αδυναμία να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες, στους λογαριασμούς ρεύματός, στην εκτίναξη της ενεργειακής φτώχιας τι στάση κράτησε ο καθένας; Την πράσινη μετάβαση, την απολιγνιτοποίηση  που έχει μετατρέψει το ρεύμα σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα την στήριξαν η όχι;

Ο σημερινός περιφερειάρχης έστρωσε κόκκινα χαλιά στα κυβερνητικά επιτελεία με συναντήσεις, ημερίδες, διάφορες φιέστες με τον πρωθυπουργό και προμοτάρει το υδρογόνο και το φυσικό αέριο. O κ.Αμανατίδης 4 χρόνια στήριξε σαν βουλευτής την κυβέρνηση της Ν.Δ. ψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ενώ προωθεί τα φωτοβολταικά, τα πράσινα χωριά, θερμοκήπια κ.α. Η κ. Ζεμπιλιάδου ενδιαφέρεται για την ενεργειακή δημοκρατία, φωτοβολταικά δηλαδή πάλι, με συνεταιριστικό φερετζέ.

Πλέον ο λαός έχει πείρα για το τι εννοούσαν όλοι τους ως «δίκαιη» μετάβαση. Αποδείχτηκε τελικά ότι μιλούσαν για δίκαιη μοιρασιά της πίτας μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στηρίζουν το «νέο» ΕΣΥ που αποτελεί Ευρωπαϊκή πολιτική και απαίτηση, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και έχουν αναλάβει ρόλο να πείσουν το λαό της περιοχής να αποδεχτεί το πέρασμα της ΠΦΥ στην τοπική διοίκηση που θα έχει τραγικές συνέπειές στην υγεία του λαού.

Όλοι το έχουν στο πρόγραμμα τους να περάσουν τα Κέντρα Υγείας στην τοπική διοίκηση και η λειτουργία τους να εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα των δημοτών να πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη.

Στα ζητήματα των εργασιακών δικαιωμάτων δεν συνέβαλαν στην προώθηση των ελαστικών σχέσεων στην Τοπική Διοίκηση με αποτέλεσμα πλέον το μισό προσωπικό να είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας; Ο κ. Κασαπίδης θα αντισταθεί στον αντεργατικό οδοστρωτήρα του κυρίου Γεωργιάδη που μας γυρίζει στο μεσαίωνα, ο κ. Αμανατίδης δεν ψήφισε το νόμο Χατζηδάκη σαν βουλευτής που ήταν το προηγούμενο αντεργατικό έκτρωμα.

Όλοι μαζί, περιφερειακή και δημοτικές αρχές, παρατάξεις στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν την μετατροπή της ΑΝΚΟ σε Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ , σε ένα σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο, που θα νοικιάζει εργαζόμενους στην Περιφέρεια και τους δήμους καταστρατηγώντας την μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους των ΟΤΑ».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα για ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, σημειώνοντας πως «μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Η μόνη επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, είναι η ψήφος στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους, για να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού.

Είναι η ώρα τα κόκκινα γαρίφαλα να ανθίσουν εκλέγοντας περισσότερους κομμουνιστές δημάρχους, πιο πολλούς λαϊκούς αγωνιστές στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Και θα τα καταφέρουμε».

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις