19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Μηνύματα για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Βουλευτή Γρεβενών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια γιορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης του μεγαλειώδη αγώνα του λαού μας για την απελευθέρωση από έναν δυσβάστακτο ζυγό και ημέρα τιμής και λατρείας για τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας. Διπλή γιορτή για εμάς τους Έλληνες που οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη των ιδανικών που μας άφησαν παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας. Χρόνια πολλά συμπατριώτες για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία μας!!

Ιωάννης Γιάτσιος

Βουλευτής Γρεβενών

***

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ιωάννη Τσακνάκη για την Εθνική Επέτειο της 25η Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα θρησκευτικής και εθνικής ομοψυχίας. Η διπλή γιορτή της πατρίδας μας ξεχειλίζει αξίες και διδάγματα που διαχρονικά μας ενώνουν και μας καθοδηγούν.

Τιμούμε όλοι των αγώνα και την θυσία των αγωνιστών του ’21, που ύψωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης  για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Με ατσαλένια θέληση, πάθος και πίστη όρθωσαν το ανάστημα τους, διεκδίκησαν την ελευθερία τους και νίκησαν παλεύοντας με ενότητα, αυταπάρνηση και ανεξάντλητη δύναμη.

Το μήνυμα της «25ης Μαρτίου» είναι πάντα επίκαιρο, μας καλεί να προχωρήσουμε ενωμένοι στους σύγχρονους αγώνες για την ευημερία του τύπου μας. Μας καλεί να φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών που αγνόησαν τον φόβο, περιφρόνησαν την τυραννία και έδειξαν αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Γρεβενιώτες!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Από το γραφείο του

Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Γρεβενών

Ιωάννη Τσακνάκη

***

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για την 25η Μαρτίου

Αγαπητοί μου συμπατριώτες, αυτή την ιστορική και τρισένδοξη ημέρα, έχουμε χρέος ιερό να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Την ημέρα, που το Έθνος των Ελλήνων  απελευθερώθηκε, για να συνεχίσει την τρισχιλιετή και πλέον ιστορική του πορεία μετά από ένα διάστημα 400 ετών εθνικής σιγής…

Οι Έλληνες σήμερα νιώθουν περήφανοι και ευγνώμονες ταυτόχρονα προς τους αγωνιστές του εθνικού έπους της ανάστασης της πληγωμένης μας πατρίδας, που άντεξε στη βαρβαρότητα και στην τουρκική θηριωδία.

Ένα μήνυμα, όμως, πηγάζει αυτόματα από τα βάθη της ψυχής μας. Πως ένας μικρός λαός, με ομοψυχία και αγωνιστική ενότητα, πέτυχε να ανατρέψει τον τουρκικό ζυγό και να υπερνικήσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία.

Στα χνάρια των ηρώων μας επιβάλλεται να γίνουν και τα δικά μας βήματα σήμερα, με ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου μας, για να πετύχουμε και την δική μας ανάταση και ανατροπή της κοινωνικής μας απαξίωσης.

Με την ενότητα και συνεργασία όλων, σε ένα σύγχρονο πανγρεβενιώτικο αγώνα, μπορούμε να ελπίζουμε πως η περιοχή μας έχει ελπιδοφόρο μέλλον και ικανή προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών

Κυριάκος Ταταρίδης

 

 

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις