19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Μηνύματα για την επέτειο του ΟΧΙ

Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιου για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
28η Οκτωβρίου.
Ημέρα μνήμης, αγώνων, θυσιών και αυταπάρνησης για τους Έλληνες που δεν έσκυψαν το κεφάλι απέναντι σε αιμοσταγείς καταπατητές, που έσπειραν τον όλεθρο και την απελπισία στην πατρίδα μας.
Ας γιορτάσουμε με υπερηφάνεια την επέτειο του έπους του 1940 και ας ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας να παραμείνουμε όρθιοι στις επάλξεις του αγώνα για ελευθερία και πρόοδο.
Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Γρεβενών Ιωάννη Γιάτσιου

***

83 χρόνια μετά το ιστορικό ‘ΟΧΙ’ του κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, που εξέφραζε τη βούληση όλου του Ελληνισμού να αμυνθεί της Πατρίδας και της Ελευθερίας του, το μήνυμα της Επετείου εξακολουθεί να σημαίνει πολλά για τους Έλληνες.

Έχοντας την Ελευθερία, ατομική και εθνική, ως πρόταγμα, όπως οι πρόγονοί μας, τους οποίους με τις παρελάσεις και τους εορτασμούς μας τιμούμε και φέτος, αξιοποιούμε τη γνώση του λαμπρού αυτού σταθμού της Ιστορίας μας, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως και το 1940, ως Έλληνες λοιπόν, στεκόμαστε περήφανα έτοιμοι για τις προκλήσεις των καιρών μας, τιμώντας ειδικά στις 28 Οκτωβρίου, αλλά και κάθε μέρα, τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και έδωσαν τις ζωές τους για την Ελευθερία, τη δική τους και τη δική μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γρεβενιώτισσες και όλους τους Γρεβενιώτες, αλλά και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΛΙΝΑ

***

Η εμβληματική εποποιία του 1940, 83 χρόνια μετά, αποτελεί την κορυφαία πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης της Σύγχρονης Ελλάδας ενάντια στον φασισμό και την υποδούλωση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η χώρα μας, όταν είναι ενωμένη και μονιασμένη, μπορεί να γράψει λαμπρές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία, ως κορυφαίο παράδειγμα γενναιότητας και αυτοθυσίας, για την προάσπιση των ανεκτίμητων αγαθών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Αποτελεί ύψιστο Εθνικό μας Χρέος, να κρατήσουμε το ΟΧΙ του ΄40 μέσα στις καρδιές μας, συμβάλλοντας, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, στην προστασία της ιστορικής μας μνήμης ως ένα συλλογικό πατριωτικό εφαλτήριο για την αντιμετώπιση των πολυσύνθετων προκλήσεων του σήμερα.

Χρόνια Πολλά και Πάντα Ελεύθεροι!

 Γιώργος Δασταμάνης

  Δήμαρχος Γρεβενών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις