21.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Κλιματική Ουδετερότητα. Από τη φιλοδοξία στην υλοποίηση.

Στην ημερίδα του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με θέμα “Κλιματική Ουδετερότητα. Από τη φιλοδοξία στην υλοποίηση. Προς τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη και την Κλιματική Ουδετερότητα, με οδηγό ”την ενέργεια και το νερό” “που έγινε στο Παρανέστι Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου, στις 24-26 Μαϊου, παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του δικτύου Λάμπρος Παλάντζας.

Στην ημερίδα έκαναν εισηγήσεις διακεκριμένοι επιστήμονες Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Δασοπονίας.

Στην τοποθέτηση του ο Λάμπρος Παλάντζας έθεσε το ζήτημα της φύτευσης στα φωτοβολταϊκά πάρκα με μελισσοκομικά φυτά ώστε να αντισταθμιστεί η απώλεια καλλιεργήσιμης γης και βοσκοτόπων. Από την συζήτηση προέκυψε ότι με την νέα νομοθεσία όλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα οφείλουν να έχουν φυτοτεχνική μελέτη και θα ήταν πολύ χρήσιμο οι φυτεύσεις στα φωτοβολταϊκά πάρκα να προσανατολίζονται στην φύτευση μελισσοκομικών φυτών.

Στην περιοχή μας έχει δρομολογηθεί η κατασκευή μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων. που θα δεσμεύσουν πολλά στρέμματα. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε όλες τις περιπτώσεις εξέφρασε την αντίθεση του στην κατασκευή αυτών των πάρκων, χωρίς όμως να έχει ουσιαστική αρμοδιότητα στην διαδικασία αδειοδότησης. Απόφαση μας είναι να μην παραμείνουμε αγκυλωμένοι στις εκφρασμένες αντιρρήσεις μας αλλά εφόσον τα πάρκα αυτά γίνουν να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατή ανταποδοτικότητα για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Ο Δήμος Δεσκάτης θα αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με ειδικευμένους επιστήμονες και θα έρθει σε επαφή με όλες τις εταιρείες που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στην περιοχή μας ώστε να υιοθετήσουμε την πρακτική της φύτευσης μελισσοκομικών φυτών που θα είναι ωφέλιμη για τους μελισσοκόμους του Δήμου μας και για το περιβάλλον στην περιοχή μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις