19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Καλικάντζαροι της Πίνδου

Ζωγραφική του Ράλλη Κοψίδη από το βιβλίο του Θάνου Μούρραη-Βελλούδιου Αερικά-Ξωτικά και Καλικάντζαροι: Τὰ ἅγια Θεοφάνεια ἐν Πειραιεῖ καὶ ὁ ἁγιασμὸς τὸν ὑδάτον.

Του Νώντα Τσίγκα

Μέρος του ηλεκτρονικού τύπου ασχολείται  σήμερα με περιστατικό της τετριμμένης πλέον —ως επαναλαμβανόμενης και μετ’ επιτάσεως μάλιστα σε ολόκληρη την επικράτεια και καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως ώρας του εικοσιτετράωρου, ανεξαρτήτως της παρουσίας ή όχι των ενοίκων— ιστορίας με τις αθρόες εισβολές κακοποιών στοιχείων στις κατοικίες της αφύλακτης διάβασης που καλείται Ελλάδα («Κάνε ότι κοιμάσαι» κλπ. κλπ.).

Μια ακόμα επιδρομή λοιπόν κλεπτών σε κάνα δυο σπίτια, στο χειμερινό θέρετρο της Σμίξης των Γρεβενών αυτή τη φορά. Μόνο που  δεν συνδέουν οι αγαπητοί δημοσιογράφοι το γεγονός με την,  από  καταβολής κόσμου, παρουσία των καλικαντζάρων επί της γης που σήμερα, αν οι ιερείς, αρχιμανδρίτες, μητροπολίτες επιτέλεσαν σωστά τη δουλειά τους με την αγιαστούρα, θα μας αφήσουν ήσυχους για κανένα χρόνο.

Εγώ πάντως δεν έχω καμία αμφιβολία πως, όσον αφορά την Πίνδο, περί τέτοιων πλασμάτων επρόκειτο:

Το πλέον ενδιαφέρον όμως, είναι πως γύρω στις 3 τα ξημερώματα, παραβίασαν και την πόρτα καφενείου του χωριού. Αφού μπήκαν μέσα, χρησιμοποίησαν μαγειρικά σκεύη, μαγείρεψαν, έφαγαν και μετά από περίπου τρία τέταρτα της ώρας έφυγαν σαν κύριοι!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις