22.6 C
Grevená
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Η Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης» του 2ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην αρχαία Μεσσήνη

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια η Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης» συμμετείχε στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην αρχαία Μεσσήνη. Φέτος συμμετείχε με νέα σύνθεση και πλέον ως σύμπραξη τριών σχολείων: 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών – 1ο και 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών.

Στο κατάμεστο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης η Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης» την Τρίτη 16 Απριλίου παρουσίασε την τραγωδία του Ευριπίδη Μήδεια και καθήλωσε το κοινό αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. Οι δυνατές ερμηνείες, οι άψογοι σχηματισμοί, οι συγχρονισμένες χορογραφίες, η δραματικότητα και η ενέργεια των παιδιών της Θεατρικής Ομάδας κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η Θεατρική Ομάδα βρίσκεται στη φιλόξενη περιοχή της Μεσσηνίας από το Σάββατο 13 Απριλίου. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, εκτός από τον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, πολύ όμορφα και πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό μέρη: Μυστράς, Πύλος, Μεθώνη, Κορώνη, Αρεόπολη, Καλαμάτα.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου η Θεατρική Ομάδα επιστρέφει στα Γρεβενά, αφού πρώτα κάνει στάση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Εκεί θα έχει τη μοναδική εμπειρία να παίξει μερικές σκηνές του έργου πάνω στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου μετά από ειδική άδεια που εξασφάλισε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας την οποία και ευχαριστεί.

Το επόμενο ραντεβού της Θεατρικής Ομάδας με το κοινό είναι τον Ιούνιο στο Καστράκι Γρεβενών.

 

Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης»

Ευριπίδου Μήδεια

 

ΜΗΔΕΙΑ: Δήμητρα Τριγώνη

ΙΑΣΩΝ: Παναγιώτης Χαραλαμπίδης

ΤΡΟΦΟΣ: Γεωργία Κοράβου

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ – ΑΙΓΕΑΣ: Γιάννης-Μάξιμος Αμανατιάδης

ΚΡΕΩΝ: Παύλος Γιαννόπουλος

ΑΓΓΕΛΟΣ: Εβελίνα Καραϊορδανίδου

ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΣ: Σαρηγιαννίδου Μάγδα

 

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ

Φωτεινή Στάμου

Σοφία Πασιά

Αναστασία Μπαλοδήμου

Εύη Φωτίου

 

ΧΟΡΟΣ

Ελένη Τσιουμπέρη, Παρασκευή Κουτσοτόλη, Νικολέτα Τσιουμπέρη, Μιχαέλα Φωτίου, Ειρήνη Τσιούρα, Άρτεμις Κοκκινάκη, Ευρυδίκη Στεργιούλα, Μαρία Παπαδοπούλου, Αγάπη Μπεράι, Μαρία Ντόνα, Ναυσικά Τσιτακίδου, Έλενα Δημοπούλου, Ευαγγελία-Ειρήνη Νταγκούλη, Χριστίνα Μπασδέκη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΟΗ: Αναστασία Ασλανίδου

 

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γουσόπουλος

Επιμέλεια παραγωγής: Κατερίνα Παπαμιχαλάκη

Θεταρική σκευή: Μαίρη Βαγγέλη

Σκηνογραφία: Παναγιώτα Τζικούλα

 

Η Θεατρική Ομάδα «Εξ αμάξης» θέλει να ευχαριστήσει θερμά:

– την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και προσωπικά τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Τσακνάκη όσο και τον Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Ζολώτα για την αμέριστη συμπαράσταση από την πρώτη στιγμή και κυρίως για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

– το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και προσωπικά τόσο τον Γενικό Διευθυντή κ. Ξενοφώντα Κάππα όσο και τον κ. Γεώργιο Συνδουκά, Διευθυντή της εταιρείας ΓΕΩΕΛΛΑΣ που εδρεύει στα Γρεβενά, για την κάλυψη των εξόδων διαμονής. Για άλλη μια φορά το Ίδρυμα και η Εταιρεία έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και το ενδιαφέρον τους για τη διάδοση και την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από σχετικές δράσεις, ιδίως όταν αφορούν νέες και νέους.

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις