8.6 C
Grevená
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Η ΕΛΠΙΔΑ έκοψε την βασιλόπιτα του 2024

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Μηλιώνης, πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον με την παρουσία 190 μελών και φίλων  της ¨Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨  και τις ευλογίες του               Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ η Κοπή Βασιλόπιτας του 2024.

Τα φλουρία από τις τρείς Βασιλόπιτες πέτυχαν: Η Θεολογία Παναγιωτίδου, η μικρότερη, αλλά μεγάλη φίλη της ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨ τον Πίνακα Ζωγραφικής της Ιουλίας Αγοράστη, επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας, η Νεκταρία Κόγιου το Κόσμημα ( κολιέ )του Κοσμηματοπωλείου  Νικόλαος Βάϊου και η Μαρούλα Παπαθανασίου το Κόσμημα (κολιέ )της Ευαγγελίας Γιώτα, μέλους του Συλλόγου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Μπόγκια χαιρέτησε όσους τίμησαν την κορυφαία  εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας και τους ευχαρίστησε θερμά, ως κατωτέρω

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨  ως Διοικητικό Συμβούλιο σας καλωσορίζουμε με χαρά στην κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας, που επέχει και θέση Γενικής Συνέλευσης.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που για άλλη μία φορά είσαστε δίπλα μας για
να ξεκινήσουμε μαζί τη νέα χρονιά. Μόνο συλλογικά μπορούμε να επιτύχουμε τους
στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν πολλά και δύσκολα, αρρώστιες, ανέχεια, φτώχεια, που όλο και περισσότεροι συμπολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των συγκυριών, προβλήματα που δοκιμάζουν άλλωστε γενικά την κοινωνία μας, πόσο μάλλον τους πιο αδύναμους.
Παρ όλα αυτά η χρόνια που πέρασε, το 2023 ήταν για την ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨  υπέρ
του δένοντας καλή. Ίσως η καλύτερη από τη έναρξη των δράσεων του Συλλόγου,
από το 1997 μέχρι σήμερα. Η πίστη μας σε αξίες και ιδανικά, ο αγώνας μας, η
επιμονή  μας και πάνω απ όλα το έργο μας, που είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο,
εκτιμώνται από όλο και περισσότερους Πολίτες που προσφέρουν το περίσσευμα
της αγάπης τους για το συνάνθρωπο, μέσα από την ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨.
Τα έσοδα που αποκόμισε ο Σύλλογος αγγίζουν τις 32.000 €, όταν πέρσι ήταν
21.000 και οι προσφορές μας  ξεπερνούν τις 24.000 ενώ πέρσι ήταν 18.500 €.
Το χρηματικό απόθεμα του 2023 ξεπερνάει τις 20.000 €.  Τα αποτελέσματα αυτά βέβαια οφείλονται και σε κάποιες γενναίες προσφορές συγκεκριμένων δωρητών που για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε από καρδιάς. Αυτοί είναι οι, Ιουλία και Βασιλική Αγοράστη για 2.700 €, Ιουλία Βουλγαρίδου- Νταμπίκη  για 1.000 € , Μόρφω Βλέτσου 500 €, Ηρακλής  Γκουντρομίχος 450 €, Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκου 1.330 €, Καλλιτεχνικός Σύλλογος Θεάτρου Πέλλας 500 € και μαζί με τα 4.000 € της Λαχειοφόρου Αγοράς έφεραν τα επιπλέον 10.000 €. Ευχαριστούμε βέβαια όλους σας, μέλη και φίλους που στηρίζετε τις δράσεις μας, τις εκδηλώσεις μας, τις επιλογές μας.

Χωρίς εσάς η ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α ¨ δε θα είχε λόγω ύπαρξης και όλοι όσοι προσδοκούν
στην ανθρωπιά μας  δε θα είχαν έναν χέρι να τους προσφέρει από λίγο ως πολύ
και να ελαφρύνει το πρόβλημα τους. Είμαστε δεμένοι όλοι με μια αόρατη κλωστή
και δε θα πρέπει να την αφήσουμε να σπάσει. Όχι τουλάχιστον μέχρι να έρθουν
καλύτερες μέρες, όπως πρέπει να ελπίζουμε, όπως πρέπει να αγωνιστούμε να
κερδίσουμε, για να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή όλων στην αξιοπρεπή ζωή.
Τη χρόνια που πέρασε είχαμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε κυρίως πιο πολλούς ασθενείς και με μεγαλύτερα ποσά.
Με το σημαντικό χρηματικό απόθεμα από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς ήδη καταθέτουμε στους χρόνια ασθενείς, κυρίως καρκινοπαθείς, ποσά που θα τους απαλύνουν το πρόβλημα, θα τους τονώσουν ηθικά, θα τους δώσουν ελπίδα.
Αυξήσαμε την προσφορά τροφίμων και θα δώσουμε δέματα και την Αποκριά, αφού έχουμε τη δυνατότητα. Το Πάσχα αν όλα είναι καλά ίσως αυξήσουμε τα ποσά στους μαθητές και τους φοιτητές. Γενικά θα έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια για προσφορά.
Θα κινηθούμε όμως με σύνεση, και σοβαρότητα γιατί δεν γνωρίζουμε πιο θα είναι
το αύριο. Η αστάθεια, η ακρίβεια και η αβεβαιότητα εδραιώνονται επικίνδυνα.
Στον Απολογισμό και τις Ευχαριστίες που δημοσιεύσαμε προχθές γράψαμε για κάποιες περιπτώσεις που θα ευχαριστήσουμε στη σημερινή εκδήλωση μας.

Ευχαριστούμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ για την αγαστή συνεργασία σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας και για το ότι μας αξιώνει να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις Αγάπης του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Συνολικά τον ευχαριστούμε που στα 10 χρόνια που είναι στην κεφαλή της Μητρόπολης μας έγινε ένας από εμάς και λειτουργεί έμπρακτα, ηθικά και πνευματικά δίπλα στους πιστούς, στην Πόλη και κυρίως στα χωριά μας της Περιφέρειας  Γρεβενών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η Αρχή   αυτή του τόπου μας, η πιο σταθερή, είναι πάντα εκεί για να συμβάλλει ηθικά, πνευματικά και υλικά, στη στήριξη όσων προστρέχουν σε αυτήν.

Ευχαριστούμε στην Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου μας τη Γεύση Σαρουσσαβίδου και την Αριστούλα Κοράβου, στην Κοινωνική Πρόνοια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών τη Δάφνη Κωτούλα και από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι την Περιστέρα Καφετζή που ξεπερνάει εαυτόν για να βοηθήσει τους αναγκεμένους.

Ευχαριστούμε το Σούπερ Μάρκετ Α.Β. Βασιλόπουλος για τις εκατοντάδες κιλά
τροφίμων ( γάλα, τυριά, γιαούρτια , αλλαντικά, ψωμί, χυμούς κλπ) που μοιράσαμε
με συνεργασία πολλών, σε πολλές δεκάδες οικογένειες επί 6 και πλέον μήνες.
Ευχαριστούμε τα φροντιστήρια Ξύστρα για την εκμάθηση Αγγλικών μαθήτριας.
Ευχαριστούμε την Παναγιώτα Τολίκα, που μόνη αυτή, στηρίζει την ¨ΕΛΠΙΔΑ¨
μέσω του προγράμματος UOY BE HERO. Θα προσπαθήσουμε και για άλλους.                   Ευχαριστούμε το Σύλλογο Φίλων Εθνικού Αστρονομικού Πάρκου ´Ορλιακα  και  τον Πρόεδρο Γιώργο Νούτσο για τη συνδιοργάνωση της Πολιτιστικής Εκδήλωσης με το Λυρικό Ερμηνευτή Σταύρο Σαλαμπασόπουλο.
Eυχαριστούμε όλους όσους ζητούν τη γνώμη μας και την υπόδειξη μας για να
βοηθήσουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Ευχαριστούμε το Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και τους συνοδοιπόρους του για
την προσφορά πόρων από τις πρωτοποριακές και σημαντικές εκδηλώσεις τους
και για τις προτάσεις τους, που αν υιοθετούσαν οι άρχοντες θα είμασταν καλύτερα.
Ευχαριστούμε το Γιώργο Δημητριάδη νέο Εθελοντή μας, που έφερε πόρους και
μας βοήθησε στην σημαντική προσφορά μας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.
Ευχαριστούμε τη Νάγια Χαριζοπούλου για τις εκδηλώσεις υπέρ της ¨ΕΛΠΙΔΑΣ¨
Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ των Γρεβενών που κοινωνούν το έργο του Συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε όλους τους Πολίτες των Γρεβενών που αγκάλιασαν την ¨ ΕΛΠΙΔΑ ¨.
Ευχαριστούμε θερμά τους δωροθέτες, εμπόρους της Πόλης μας, για τα περισσότερα από 150 δώρα που θα τα προσφέρουν σε εσάς μέσα από την ¨Ε Λ Π Ι Δ Α¨, με τη Λαχειοφόρο Αγορά της σημερινής εκδήλωσης μας.

Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο zoomserie και τη Μαριέτα Ντάσιου που πρόσφεραν τις πεντανόστιμες Βασιλόπιτες της ¨ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ¨

Αν ξεχάσαμε κάποιον θα επανέλθουμε και θα τον ευχαριστήσουμε διπλά.

Τη σημερινή εκδήλωση μας την αφιερώνουμε στους Γρεβενιώτες της
Θεσσαλονίκης, μέλη και φίλους της ¨Ε Λ Π Ι Δ Α Σ¨ και είναι:
τα επίτιμα μέλη μας Αγοράστη Ιουλία και Βασιλική, τα  μέλη μας Αντωνιάδου Δ. Ελένη, Βλαχάβας Παναγιώτης, Γενημάκη Ελένη, Κλεισιάρη Παρασκευή, Μπόκα Βανέσα, Σπανού Κατερίνα, Τέγιου Θεοδώρα, Τοπούζα Αρετή, και οι φίλοι, Σακελάρης Στέργιος και Συραγώ, Κούγκα Γενοβέφα, Γενημάκης Γιώργος, Δρούγα Δέσποινα, Καραστέργιου Φρόσω, Ρίγγου Μίκα και Χαλκίδης Γιώργος, Παπανικολάου Δέσποινα, Κλεισιαρη Κατερίνα, Κλεισιαρης Γιώργος, Βλαχάβα Νανά.

Τέλος σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη νέα χρονιά με υγεία, δύναμη και ειρήνη για όλο τον κόσμο. Καλή διασκέδαση, καλά να περάσουμε.

 

 

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις