19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Ημερίδα: Ψηφιακοί Μετασχηματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον

Την Τρίτη 14-05-2024 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακοί Μετασχηματισμοί και Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον». Η πρωτοβουλία ανήκε στην κ. Γρίβα Ελένη, καθηγήτρια, Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου και στην κ. Παπαδοπούλου Δέσποινα, αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Από την πανεπιστημιακή κοινότητα εισηγητές ήταν οι κ.κ. Πήτας Ιωάννης, Μάρκος Τσίπουρας, Νίκος Πλόσκας, Θαρρενός Μπράτιτσης και Μενέλαος Τζιφόπουλος και από την εκπαιδευτική κοινότητα οι κ.κ Οικονομίδου Ελένη και Γεωργίου Σωτήριος, Αλεξανδρής Βασίλειος, Δημήτριος Τζήμας, Λιάμπα Θεοδούλα.

Στην ημερίδα τέθηκαν ζητήματα εννοιολόγησης και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί γύρω από τα θέματα ηθικής δεοντολογίας και τους μύθους που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Παρουσιάστηκαν επίσης εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία.

H αναπληρώτρια
Περιφερειακή Διευθύντρια
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δυτικής Μακεδονίας

Δέσποινα Παπαδοπούλου, δ. φ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις