19.2 C
Grevená
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Επίσκεψη της υφυπουργού Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου στον Δήμαρχο Γρεβενών.

Επίσκεψη της υφυπουργού Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου στον Δήμαρχο Γρεβενών.

-Σε άριστο κλίμα η συνάντηση. Επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Γρεβενών, όπως η ενεργειακή κρίση, αλλά και μια σειρά έργων και παρεμβάσεων πρώτης προτεραιότητας.

 

Την υφυπουργό Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

Ο κ. Ταταρίδης, αφού καλωσόρισε με θέρμη την κα.Σδούκου, χαρακτηρίζοντάς την ως «δικό μας άνθρωπο», λόγω της καταγωγής της από τα Γρεβενά,   εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευκαιρία που του δίνεται να ενημερώσει διεξοδικά σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Γρεβενών, όπως η ενεργειακή κρίση, αλλά και για μια σειρά έργων και παρεμβάσεων πρώτης προτεραιότητας, όπως η δημιουργία ΒΙΠΕ, η οικιστική αναβάθμιση οικισμών της ορεινής ζώνης και η δημιουργία του Πανοράματος των Πέτρινων Γεφυριών.

Επιπροσθέτως, ο Κυριάκος Ταταρίδης

αναφέρθηκε διεξοδικά  στη διεκδίκηση θέσπισης ειδικού  τέλους υδάτινου πλούτου, ως αντιστάθμισμα της «ληστρικής» εκμετάλλευσης των υδάτων της περιοχής από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, κατέθεσε  αίτημα  επιδότησης των νοικοκυριών της πόλης για το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο, «καυτό» για όλους τους ΟΤΑ της Δυτ. Μακεδονίας, ζήτημα των Ενεργειακών Κοινοτήτων

Ο Δήμαρχος τόνισε, τέλος,  την επιτακτική ανάγκη της κυβερνητικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση όλων των χρόνιων προβλημάτων καθώς ο Δήμος Γρεβενών έχει τεράστιες δυνατότητες και για να επιτευχθεί η αναπτυξιακή ώθηση είναι αναγκαία η συνδρομή της κυβέρνησης στον δρομολογημένο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

«Κατέγραψα με προσοχή όλα τα θέματα που μου έθεσε ο κ. Δήμαρχος. Θέματα πολύ σοβαρά, τα οποία, στο βαθμό που αφορούν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, νομίζω ότι μπορούμε να τα δρομολογήσουμε και χαίρομαι που διαπιστώνω ότι υπάρχει  όραμα και διάθεση συνεργασίας», σημείωσε από τη πλευρά της η κα. Σδούκου, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή.

Να σημειωθεί ότι την κα υφυπουργό συνόδευε ο νέος βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Σταυρόπουλος, εκφράζοντας και αυτός από τη πλευρά του την πεποίθηση ότι, με δεδομένη την άριστη συνεργασία και τη θέληση, άμεσα θα δρομολογηθούν, συνολικά για το νομό Γρεβενών, σημαντικές παρεμβάσεις με μεγάλο αναπτυξιακό αποτύπωμα για τη περιοχή.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Δρ Σεραφείμ Λιάπης και ο Δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Κόττας.

 Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις