8.6 C
Grevená
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Επίσκεψη ΚΚΕ στους αγρότες

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους αγωνιζόμενους αγρότες των Γρεβενών, οι οποίοι βρίσκονται για μέρες στον δρόμο διεκδικώντας την επιβίωσήτους.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από το Στολτίδη Νόντα,  μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο, τον Χαστά Θανάση μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και την Ντάγκα Παναγιώτα Γραμματέα της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο.

Ο Στολτίδης Νόντας απευθυνόμενος  στους αγρότες εξέφρασε τη διαχρονική συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους για την επιβίωση ενάντια στην πολιτική που εφάρμοσαν διαχρονικά και εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες στηρίζουν και προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Μια πολιτική που τους ξεκληρίζει για να ανοίξουν πεδία κερδοφορίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Απόδειξη για το ποιον εξυπηρετεί η πολιτική αυτή είναι ότι ενώ οι αγρότες πουλούν τα προϊόντα που παράγουν σε εξευτελιστικές τιμές, οι λαϊκές οικογένειες τα πληρώνουν πανάκριβα.

Ταυτόχρονα ανέδειξε ότι οι αγρότες χτυπιούνται απόδύο πλευρές:από τη μία με το πανάκριβο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων και από την άλλη ως καταναλωτές πληρώνουν πανάκριβα τη θέρμανση, το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι μοναδική διέξοδος είναι ο πανελλαδικός συντονισμός όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων, μέσα από το οργανωμένο κίνημα, ως προϋπόθεση ο αγώνας τους να έχει αποτελέσματα.

Κατέληξε ότι ο αγρότης και κτηνοτρόφος των Γρεβενών έχει τα ίδια προβλήματα με τους εργαζόμενους και τους μικρούς,αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους. Όλοι δίνουν την μάχη της επιβίωσης, ενάντια στην ακρίβεια, την λεηλασία του εισοδήματος, την άγρια φορολογία, για μόρφωση χωρίς φραγμούς για όλα τα παιδιά, για αναβάθμιση του δημόσιουσυστήματος υγείας, το οποίο νοσεί και στα Γρεβενά. Γι’ αυτόσε συμπόρευση με τα σωματεία των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και των μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρωννα δώσουν από κοινού τη μάχη για ζωή με δικαιώματα,στοχεύοντας κυρίως στην αιτία που ευθύνεται για την κατάσταση που βρίσκονται  και δεν είναι άλλη από τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών και κυρίως αυτός ο τρόπος οργάνωσης της οικονομίας που το κέρδος είναι πάνω από όλα.

Τονίστηκε ότι για άλλη μια φορά μπροστά στο δίλλημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», η επιλογή πρέπει να είναι ο οργανωμένος αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας και των σύγχρονων αναγκών μας, γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Γρεβενά, 19/01/2024

spot_img

Πρόσφατες δημοσιεύσεις