19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Εκδημία του ιατρού Γεωργίου Μελτσάκου από τον Άγιο Κοσμά Γρεβενών

Απεβίωσε ο αγαπητός ομογενής γιατρός Γεώργιος Μελτσάκος στο Λόουελ

17 Οκτωβρίου 2023
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Φτώχυνε πολύ ο Ελληνισμός του Λόουελ, της Μασαχουσέτης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα με την εκδημία του αγαπητού ιατρού Γεωργίου Μελτσάκου, ο οποίος ήταν ο γιατρός πολλών εκατοντάδων ομογενών του Λόουελ και των γύρω περιοχών, γι’ αυτό θρηνεί η Ομογένεια, αλλά και οι Αμερικανοί συμπολίτες μας.

Ο αείμνηστος ήταν επιφανής επιστήμονας της ιατρικής, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος με ήθος και χαρακτήρα, αγάπη στην καρδιά για τον συνάνθρωπο, φιλάνθρωπος και αλληλέγγυος. Δεν αρνήθηκε ποτέ να εξετάσει και να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, αλλά και εκείνους που δεν είχαν ασφάλεια.

Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην Ομογένεια της οποίας ήταν ο δικός της γιατρός. Διατηρούσε δικό του ιατρείο στο Λόουελ και ήταν συμβεβλημένος και με τα δύο νοσοκομεία της πόλης, αλλά και με το ιατρικό σύστημα του Tufts της Βοστώνης.

Ο αείμνηστος ιατρός Γεώργιος Μελτσάκος υποδεχόταν τους ασθενείς του πάντοτε με χαμόγελο και με την ηρεμία του τους έδινε ελπίδα και τους ηρεμούσε. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΤΣΑΚΟΥ

Γεννήθηκε στο χωριό Αγιος Κοσμάς Γρεβενών το οποίο επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι με την οικογένειά του, την αγαπημένη του σύζυγο Ρίτσα και τα δυο τους παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Ευάγγελο, τα οποία λατρεύουν την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, την ελληνική γλώσσα και είναι από τα πλέον σημαίνοντα και χαρισματικά μέλη του Χορευτικού Ομίλου της Μητρόπολης Βοστώνης.

Καταλείπει επίσης τη μητέρα του Χρυσούλα Μελτσάκου, τον αδελφό του Πωλ και την σύζυγό του Καθλίν, τον ανιψιό του Χριστόφορο και τη σύζυγό του Νόρμα και την ανιψιά του Σελένα Μελτσάκου. Επίσης, θείες, θείους, ξαδέλφια και ξαδέλφες στο Χέβερχιλ της Μασαχουσέτης και στην Ελλάδα.

Ο αείμνηστος γιατρός Γεώργιος Μελτσάκος αποφοίτησε από το Λύκειο του Χέβερχιλ, φοίτησε στο Merrimack College και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθως έκανε ανώτερες σπουδές και ειδίκευση στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια.

Το σκήνωμά του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου το απόγευμα από τις 3 μέχρι τις 7 στο νεκροπομπείο Blake Chelmsford Funeral Home & Cremation Service στη διεύθυνση 24 Worthen St, Chelmsford, MA 01824. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη το πρωί στις 10 η ώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του Λόουελ, στην οποία θα προστεί ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος.

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γεώργιος Μπεχράκης από το Λόουελ, ο οποίος ήταν από τους πιο στενούς φίλους του ιατρού Γεωργίου Μελτσάκου, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα», πως «ήταν ο πιο γενναιόδωρος ιατρός και άνθρωπος. Ηταν ο γιατρός πάρα πολλών ανθρώπων τους οποίους διατηρούσε σε καλή υγεία. Ηταν αφοσιωμένος στην εξάσκηση του λειτουργήματος της ιατρικής και στους ασθενείς του. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο Λόουελ ως ένας από τους πλέον κορυφαίους γιατρούς».

Το ιατρικό κτίριο στο οποίο βρίσκεται το ιατρείο του αειμήστου ιατρού Γεωργίου Μελτσάκου στο Λόουελ της Μασαχουσέτης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΤΣΑΚΟΥ

Ο κ. Μπεχράκης ανέφερε επίσης, πως «ο αείμνηστος ήταν μέλος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος και πολύ δραστήριος, καθώς επίσης και η οικογένειά του. Ο Παναγιώτης και ο Ευάγγελος συμμετέχουν σε δραστηριότητες της νεολαίας και η σύζυγός του η Ρίτσα εργάζεται πολύ σκληρά».

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «τον αείμνηστο ιατρό Γεώργιο Μελτσάκο τον εκτίμησα από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα. Ηταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός γιατρός, που βοήθησε πάρα πολύ κόσμο και η εκδημία του αφήνει μεγάλο κενό όχι μόνο για τον Ελληνισμό του Λόουελ και της Μασαχουσέτης, αλλά μπορώ και της Αμερικής. Ηταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος».

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Νίκος Μανώλης από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, που γνωρίζονταν από μικρά παιδιά από το χωριό τους στην Ελλάδα, είπε στον «Ε.Κ.» πως «η ψυχή μου είναι γεμάτη πόνο και θλίψη, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο Γιώργος Μελτσάκος πέθανε. Γνωριζόμασταν από μικρά παιδιά καθότι καταγόμαστε από το ίδιο χωριό, τον Αγιο Κοσμά Γρεβενών. Ηταν ένας άνθρωπος ο οποίος κοιτούσε και φρόντιζε τον άλλον εκατό φορές παραπάνω από τον εαυτό του».

Ο κ. Μανώλης είπε ότι «ο Γιώργος έσωσε τη ζωή μου όταν αρρώστησα πριν μερικά χρόνια. Το ότι είμαι εδώ σήμερα ζωντανός και σας ομιλώ το οφείλω στον αείμνηστο φίλο γιατρό Γιώργο Μελτσάκο. Να σκεφθείτε ότι ο ίδιος με συνόδευε στους γιατρούς στη Βοστώνη. Δεν υπάρχει άνθρωπος που πήγε στον Γιώργο και δεν τον βοήθησε. Ολους τους βοηθούσε με το παραπάνω. Θα λείψει πολύ από όλους μας, από ολόκληρο τον Ελληνισμό».

Είπε επίσης πως «τελευταία φορά τον είδα πριν δύο εβδομάδες, είχε έλθει εδώ στο μαγαζί, ήταν καλά. Μιλούσαμε να πάμε στην Ελλάδα μαζί τον Αύγουστο, επίσης να πάμε στη Φλόριδα γιατί πηγαίνουμε στο ίδιο μέρος, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε γιατί ο Γιώργος ‘έφυγε’».

Ο Γεώργιος Τσουκαλάς γνώριμος και φίλος του, είπε πως «ο αείμνηστος Γιώργος Μελτσάκος δεν ήταν μόνο εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά πάνω απ’ όλα καλός άνθρωπος. Είχε μεγάλη καρδιά. Αγαπούσε όλους και πάντοτε πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον Ελληνισμό, τον λαό. Θυσίασε τον εαυτό του για τον πλησίον του».

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις