20.6 C
Grevená
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Εισήγηση επί τη αναλήψει των καθηκόντων της προεδρίας του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κύριε Περιφερειάρχη, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, αγαπητοί εκπρόσωποι του τύπου χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία προσωπική και οικογενειακή, καλή και γόνιμη θητεία.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κύριο Γιώργο Αμανατίδη  για την εξαιρετική τιμή στο πρόσωπό μου να με προτείνει για την θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου,

Σας ευχαριστώ για την εκλογή μου. Υπόσχομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του περιφερειάρχη και των συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων.

Τέλος ευχαριστώ το σύνολο των μελών του περιφερειακού συμβουλίου για την  συμμετοχή τους σε αυτή τη κορυφαία διαδικασία.

Επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω ξεχωριστά τις ευχαριστίες και τον σεβασμό μου προς τους πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, που για  5ηθητεία με επιλέγουν, ως εκπρόσωπο τους στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης ( τρείς ως νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φλώρινας  και δυο στην αιρετή περιφερειακή διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας)

Φιλοδοξώ και υπόσχομαι με την συνεργασία όλων, το παρόν περιφερειακό συμβούλιο να αποτελέσει το Συμβούλιο των μεγάλων και κρίσιμων αποφάσεων. Να καταστεί το πλέον επιδραστικό συμβούλιο για την περιφέρειά μας.

Επιδραστικό σε σχέση με τους πολίτες,  τους οποίους θέλουμε  συμμέτοχους  και συμμάχους σε όλες τις δράσεις μας, όπως  την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, την επιστήμη, τις υποδομές, την ενέργεια, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την κοινωνική πρόνοια, την  προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας και τέλος τη δημιουργία προϋποθέσεων, όπου  θα ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι και αυτό μπορεί να γίνει με την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, την εξωστρέφεια της περιφέρειάς μας.

Στόχος μας οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, ως ανώτατου θεσμικού οργάνου της περιφέρειάς μας, να αποτελούν σημείο αναφοράς  για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούμαστε, παρ’ ότι  ξεκινούμε από  διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, να γίνουμε συνιστώσες στην κοινή προσπάθεια για την κοινωνική και βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Και αυτό είναι μία συνθήκη που πρέπει όλους να μας ενώνει.Και προς αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε όλοι, καθώς όλοι εκπροσωπούμε με αίσθημα ευθύνης τους συμπολίτες μας και είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε τον τόπο μας.

Καλούμαστε να λειτουργήσουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, σοβαρά και υπεύθυνα και υπόσχομαι, διευθύνοντας τις εργασίες του Σώματος, με τη συνεργασία του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως να μεριμνώ για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διεξαγωγής των συνεδριάσεών, την κατοχύρωση της ελεύθερης γνώμης και έκφρασης όλων των μελών και την τήρηση της τάξης.

Όμως καλούμαστε να αποποιηθούμε και την εμπαθή, τυφλή και αβάσιμη αντιπαράθεση, όταν είναι προφανώς αβάσιμη και το ξέρουμε.

Να αποφύγουμε  την  μετατροπή του περιφερειακού συμβουλίου σε χώρο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων και αυτό θα γίνει με την άσκηση υπεύθυνης και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης  προς την αιρετή διοίκηση, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.  Δεν θα κριθούμε τόσο από το ποσοτικό μας έργο, αλλά από την βαθύτερη ποιοτική διεργασία στη λειτουργία του  συμβουλίου και τον προορισμό που οφείλει να διαδραματίσει.

Και  όπως είπε ο Αριστοτέλης: «Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ’ εν τω ευ το πολύ».

Στο χέρι μας είναι να το επιτύχουμε.

Καλή επιτυχία, καλή δουλειά και καλή συνεργασία σε όλες και όλους.

 

Με τιμή

Νικόλαος  Σαμαράς

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου

Δυτικής  Μακεδονίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις