19.6 C
Grevená
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Δέσποινα Μπάκα: προτάσεις για φροντίδα και εθελοντισμό

Ένας από τους λόγους που επιθυμώ να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η κοινωνική επαφή με συνάνθρωπους και τα προβλήματα τους , βγάζοντας με από το μικρόκοσμο του “εγώ” , σε ένα στάδιο αγώνα για το σύνολο και τον καθένα χωριστά.
Μια ωραία ευκαιρία τέτοιας επικοινωνίας, είναι οι περιηγήσεις στα χωριά, στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα. Ευκαιρία συλλογής πολύπλευρων εμπειριών και συναισθηματων.
Μέσα σε αυτά μου γεννήθηκε θλίψη. Αρχικά για την πραγματική εγκατάλειψη της υπαίθρου της περιοχής μας.
Κατά δεύτερον ως ειδικός οδοντίατρος, αισθάνθηκα ντροπή για το μέσο επίπεδο στοματικής υγείας Άλλωστε με τις συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών, η κρατική οδοντιατρική περίθαλψη είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Θα ήθελα, λοιπόν, να δημιουργηθεί στο Δήμο ένας μικρός χώρος όπου να μπορώ να προσφέρω τη μία από τις τρεις οδοντιατρικές έδρες που διαθέτω, ώστε να πραγματοποιείται μια φορά τη βδομάδα, τακτικός προληπτικός έλεγχος και καθοδήγηση. Με τη βοήθεια μελών του οδοντιατρικού συλλόγου αυτό θα μπορούσε να γίνεται δωρεάν και άσχετα από την εκλογή μου. Το κοινωνικό πρόσωπο και η αλληλεγγύη στις δυσκολίες, δεν απαιτούν πάντα υψηλά κονδύλια, αλλά κινητοποίηση, καλή διάθεση και εθελοντισμό.
Άλλωστε….
ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ!!!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις