5.6 C
Grevená
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Πρέπει να διαβάσετε

myGrevena
myGrevena
Δεν είμαστε “φορείς ” της Τέταρτης Εξουσίας. Ο ρόλος μιας εφημερίδας είναι να αφουγκράζεται τους πόνους και τις χαρές ενός τόπου και των ανθρώπων του και αυτούς να διακονεί, να υπηρετεί τις ανάγκες τους, όχι να εξουσιάζει.

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αργύρη Καραλιόλιου

Γιατί με την Λαϊκή Συσπείρωση;

Συνδημότισσες –  συνδημότες

Για όσους δεν με γνωρίζουν  ονομάζομαι Αργύρης Καραλιόλιος.  Γεννήθηκα στις Αμυγδαλιές Γρεβενών το 1962 όπου και κατοικώ μόνιμα. Τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μου το 1973 και το 1979 το κλασικό Λύκειο Γρεβενών. Αποφοίτησα από την Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης το 1985 και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας το 2000.   Είμαι πατέρας δυο παιδιών, της Μακεδονίας και του Γιώργου.

Πολιτική-συνδικαλιστική-κοινωνική δράση.

Ø  Από το 1981 μέχρι το 1989  μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Ø  Από το 1983 μέχρι το 1985 Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Ø    Από το 1981 μέχρι το 1989 μέλος του ΚΚΕ.

Ø    Μέλος της ΝΕ Έβρου του ΚΚΕ από το 1983 μέχρι το 1985.

Ø  Αντιπρόσωπος στο 3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας1(2-17 Δεκέμβρη του 1983).

Ø  Τον Ιούλιο του 1985 αντιπρόσωπος στο 12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που έγινε στη Μόσχα.

Ø  Από το 1987 μέχρι το 1989 μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Ø  Το 1998 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Ευαγγελίας Μπόγκια «Συσπείρωση Ενεργών Πολιτών».

Ø  Το 2010, το 2014, το 2018 και το 2023 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Παναγιώτας Ντάγκα  «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ø  Επί σειρά  πολλών ετών υποψήφιος στις εκλογές των δασκάλων με τα ψηφοδέλτια της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ΑΣΕ.

Ø  Το 2003 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Γρεβενών.

Ø  Από το 2003 μέχρι το 2006 μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Γρεβενών.

Ø  Εδώ και 29 χρόνια (από το 1994)  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, από αυτά τα 19 χρόνια Πρόεδρος  (από το 1999 μέχρι το 2011 και από το 2017 μέχρι το 2023),  έξη χρόνια Γραμματέας (από το 2011 μέχρι το 2017), ένα χρόνο αντιπρόεδρος (1994)  και δύο χρόνια  Ταμίας (από το 1997 μέχρι 1998).

Ø  Τις διετίες 2007-2008 και  2009-2010 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου  Γυμνασίου Γρεβενών.

Ø  Τη διετία 2010-2012 αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου  Λυκείου Γρεβενών.

Ø  Το 2013 μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Δήμου Γρεβενών για τον εορτασμό «των 100 χρόνων ελεύθερα Γρεβενά».

Ø  Εθελοντής αιμοδότης για πάνω από μια δεκαετία.

Ø  Σχεδιαστής και υπεύθυνος ενημέρωσης έξι (6) ιστοσελίδων:  http://dim-amygd.gre.sch.gr (η ιστοσελίδα αναδείχτηκε στην 11η  θέση στις καλύτερες ιστοσελίδες Π/βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας στο διαγωνισμό που έγινε στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Ημαθίας 9-10-11 Μαΐου 2008), (προσωπική)  http://users.gre.sch.gr/karaliolio/http://2dim-greven.gre.sch.gr/oldsite/    (2ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών),, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών www.e-amigdalies.gr,  (προσωπική) https://argykara.blogspot.com/  και ενός blog του: http://blogs.sch.gr/karaliolio/

Ø  Υπεύθυνος υλοποίησης πολλών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, τα τέσσερα από τα οποία βραβεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Ø  Σχεδιαστής και υπεύθυνος υλοποίησης πολλών έργων etwinning  εκ των οποίων τα 13 βραβεύτηκαν με εθνική ετικέτα ποιότητας και τα 8 με ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας.

Συγγραφικό έργο

«Αμυγδαλιές-Πικριβενίτσα, Ιστορία-Λαογραφία» έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών 2010.

(Περισσότερα εδώ: https://argykara.blogspot.com/2023/09/blog-post.html )

Γιατί με την Λαϊκή Συσπείρωση;

Γιατί είναι ο μόνος συνδυασμός που λέει την αλήθεια στον λαό. Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι θέμα μόνο ικανοτήτων, μόνο πλούσιου βιογραφικού, μόνο εμπειρίας, ούτε μόνο προγράμματος. Άραγε οι προηγούμενοι δεν τα είχαν αυτά, πολλοί εκ των οποίων είναι υποψήφιοι εκ νέου και στους τρεις άλλους συνδυασμούς; Και αν τα είχαν γιατί ο δήμος Γρεβενών έφτασε σ αυτό το χάλι, ώστε να έχουμε ανάπτυξη μόνο στα νεκροταφεία, στη μετανάστευση, στη φτώχεια και στην ανεργία;

Η απάντηση είναι απλή, την ψήφο σου θέλουν να  κλέψουν για μια ακόμη φορά και σου σερβίρουν όλα αυτά. Η λύση δεν είναι στην αλλαγή προσώπων, αλλά στην αλλαγή πολιτικής και αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Δεν σου λένε ότι έργα και υποδομές που είναι απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν σου λένε ότι είναι υπεύθυνες οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που όλα αυτά τα χρόνια περικόπτουν κονδύλια των δήμων και υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα μεταβιβάζουν και νέες αρμοδιότητες. Επίσης δεν σου λένε πως φταίει το γεγονός ότι τα κόμματά τους (που τώρα δήθεν αποκηρύσσουν) ψήφισαν μνημόνια και εφάρμοσαν αντιλαϊκές πολιτικές όταν κυβέρνησαν.

Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ζητάει μόνο την ψήφο σου, για να σου λύσει τα προβλήματα με το “μαγικό ραβδάκι”. Σου λέει ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο χωρίς την δική σου συμμετοχή στους αγώνες μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τους επιστημονικούς φορείς κλπ.

Γιατί οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά για να εξαφανιστούν αμέσως μετά τις εκλογές. Ήταν και θα είναι μπροστά στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Γιατί στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν υπάρχουν υποψήφιοι με ρατσιστικές, ακροδεξιές, φασιστικές και νεοναζιστικές αντιλήψεις.

Γιατί οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  δεν τάζουν ρουσφέτια, δεν πιέζουν, δεν εκβιάζουν…

Για αυτούς κυρίως τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους, σας καλώ  να ψηφίσετε, να στηρίξετε την Λαϊκή Συσπείρωση στις εκλογές για τον δήμο Γρεβενών και κυρίως να αγωνιστείτε μαζί μας για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Αργύρης Καραλιόλιος

Συνταξιούχος δάσκαλος

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών

Πρόσφατες δημοσιεύσεις